Wippolder wint ook DSW • RODI Media 16-23 competitie

Delft – De DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie is dinsdagavond ten prooi gevallen aan Wippolder. In een wedstrijd die het predicaat finale dubbel en dwars verdiende, waren de mannen van trainer Jaco van Tilborg na strafschoppen te sterk voor Wilhelmus.

Hierdoor blijft de cup, die vorig jaar door DHC werd veroverd, in Delft. Wippolder begon de wedstrijd sterker dan Wilhelmus, dat enigszins geïmponeerd leek door het spelen van een finale. Binnen tien minuten spelen zette Daley Uythof de blauwwitten met een bekeken schot op voorsprong. Na deze treffer gooide Wilhelmus er een schepje bovenop en in de slotfase van de eerste helft lieten de Hagenaars enkele grote kansen onbenut.

Zeven minuten na rust was het wel raak voor de geelzwarten, toen Jake Smart op de juiste plaats stond. Wippolder-doelman Robin Koene kon niet anders dan een inzet met zijn voeten keren. De rebound werd door Smart vakkundig binnen gewerkt.
De treffer leek de wedstrijd te doen ontbranden, want beide ploegen schakelden een tandje bij en in fases werd op de rand van het toelaatbare –of zelfs daar overheen- gestreden. Ruim twintig minuten voor tijd leidde dat tot de 2-1 voor Wippolder, toen Tristan Croes een vrije trap van Mark Jongste, die door een aantal van zijn teamgenoten werd gemist, voorbij de tweede paal binnenkopte. De ontlading was groot en de Delftenaren creëerden in de fase erna nog enige kansen om Wilhelmus alle hoop te ontnemen, maar wisten niet meer te scoren.
De Hagenaars, die nog opportunistischer gingen spelen maakten een minuut voor het einde van de officiële speeltijd gelijk toen Koene opnieuw een rebound moest toestaan en zag dat Robin Schoen wel raad wist met dit buitenkansje.

Dit zorgde ervoor dat penalty’s uiteindelijk moesten beslissen wie er met de felbegeerde bokaal aan de haal ging. Voor Wippolder schoten Daley Uythof, Ricardo van Heijst, Trevor Noslim en Colin Venema raak. Dat was voldoende, omdat Mathijs Wartna, Robin Schoen en Tom Commers namens Wilhelmus weliswaar raak schoten, maar Riemer Bovet en Jake Smart bij de laatste twee strafschoppen te hoog mikten.
Al met al was het een interessante wedstrijd, waarin Wippolder een zwaarbevochten zege boekte, maar dat zijn vaak de lekkersten.

Het Bestuur van de DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie dankt de voetbalvereniging Vitesse Delft, dat als gastheer optrad voor deze finale, voor de uitstekende organisatie.

Tekst: Alphons de Wit jr.

Fotografie: Roel van Dorsten