Wilhelmus tweede finalist

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden als eerbetoon aan Pierre van Zinnen, de oud-eerste elftalspeler van DHC, die afgelopen zondag op 61 jarige leeftijd is overleden.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde DHC haar wil op te leggen aan Wilhelmus en ontspon zich een strijd, dat grotendeels op het middenveld werd gestreden. Wilhelmus daarentegen probeerde onder de druk uit te komen door met name de spitsen met de lange bal te bereiken. Maar de beide verdedigingen gaven gedurende lange tijd geen krimp, desondanks kreeg DHC enkele goede mogelijkheden. De groenzwarten combineerden er lustig op los, maar zij kwamen niet verder dan enkele geplaatste afstandsschoten, die of vakkundig door de Wilhelmus-doelman wordt gestopt of net naast gaan. Echt gevaarlijk voor het doel van Wilhelmus wordt het niet tijdens de eerste helft, die dan ook wordt afgesloten met een 0-0 ruststand.

Na de rust gaat DHC verder met datgene wat het ook in de eerste helft heeft gedaan, namelijk door middel van combineren proberen een bres in de Wilhelmus-verdediging te slaan. Echter, in de 51e minuut weet Wilhelmus met een razendsnelle counter in het strafschopgebied van DHC te komen en scoort Jake Smart met een bekeken schuiver (1-0).

De achterstand is voor DHC het sein om nog meer pressie uit gaan oefenen en de ene na de andere aanval rolt richting het strafschopgebied van Wilhelmus. Daar is het ‘alle hens aan dek’ en worden de aanvallen soms met kunst- en vliegwerk tegengehouden. In de 72e minuut komt DHC’er Damon Verloove alleen voor het Wilhelmus-doel en weet hij de goalie te verschalken, maar deze treffer wordt vanwege buitenspel door de prima leidende scheidsrechter Martin van der Zwan afgekeurd. Toch geeft DHC de moed niet op en probeert het in het laatste kwartier met meer opportunistisch spel een bres te slaan. In de 85e minuut lijkt dat ook te lukken, als DHC’er Alperen Kocak met een fraaie en bekeken lob de bal in het doel weet te plaatsen. Maar grensrechter Ruben de Groot heeft voorafgaand aan deze actie hands geconstateerd en zijn vlagsignaal wordt door de scheidsrechter overgenomen.
Drie minuten in blessuretijd is bijna heel DHC in de voorste linie te vinden als Wilhelmus via een snelle uitval 2-0 weet aan te tekenen. Dit doelpunt komt ook op naam van Jake Smart.

Door dit resultaat is DHC als kampioen van vorig seizoen uitgeschakeld en gaan Wilhelmus en Wippolder in de finale uitmaken wie zich als winnaar van het seizoen 2015-’16 mag kronen. De eindstrijd vindt plaats op het terrein van Vitesse Delft en wordt naar verwachting gespeeld op 24 of 31 mei. Over de juiste datum en aanvangstijdstip berichten wij later…

Tekst en fotografie: Roel van Dorsten

Den Haag – Wilhelmus heeft zich ten koste van titelverdediger DHC geplaatst voor de finale van de DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie. Op Sportpark Westvlietweg wonnen de geelzwarten met 2-0 van DHC. Door dit resultaat speelt Wilhelmus op een nader te bepalen datum tegen Wippolder, dat zich eerder al voor de finale wist te plaatsen. (meer…)