Wippolder en Schipluiden strijden voor een finaleplaats in de DSW/RODI Media 16-23 competitie

DELFT – De poulefases zijn doorlopen en dus is het tijd voor de halve finales van de DSW/RODI Media 16-23 competitie. Op het sportpark van DWO aan de Heuvelweg 7 in Zoetermeer nemen op dinsdagavond vanaf 20.00 uur de ploegen van Schipluiden en Lyra het tegen elkaar op. In de andere wedstrijd beslissen Wippolder en DWO onderling wie de finale speelt op het terrein van Wippolder.

Rob van der Stap is geen onbekende in de halve finales van het toernooi. Hij plaatste zich met Schipluiden voor de afgelopen twee finales, waarvan zijn elftal de laatste editie overtuigend won van RKDEO (4-0). “Ook dit jaar hopen we er natuurlijk gewoon weer bij te zijn, maar dan moeten we wel van Lyra winnen. Dat zal nog best lastig worden. Zij hebben met Piet Doorn een trainer die ons natuurlijk door en door kent en zij hebben zich niet voor niets voor deze halve finale geplaatst.”

‘WE TREDEN MET HET STERKST MOGELIJKE ELFTAL AAN’
Schipluiden kwam de poulefase niet zonder slag of stoot door. “Vooral op het eind hadden we te kampen met blessures. Je merkt toch dat er roofbouw op de spelers wordt gepleegd, maar we hebben inmiddels een aantal weken kunnen herstellen. Daarom treden we dinsdag met het sterkst mogelijke elftal aan.”
Het zal één van Van der Staps laatste kunstjes moeten worden als veldtrainer. “Dit seizoen ben ik nog trainer van de A1 en het 16-23 elftal, maar komend jaar maak ik plaats voor talentvolle jonge trainers die we hebben aangetrokken. Zelf ga ik me op een meer beleidsmatig niveau met de jeugdopleiding bezighouden. Het eventuele winnen van de competitie zou een mooi afscheidscadeau zijn, maar we moeten eerst de finale maar zien te bereiken.”
Van der Stap gaat dat met een kwalitatief goede groep proberen. “Wat dat aangaat is het fijn dat we met Edger Kuntz en Rien van der Wiel op één lijn zitten en ik spelers van het eerste mag inzetten. Dat is een heel goede, jonge ploeg. Die kan de ene week de pannen van het dak spelen en de week erna onderuitgaan, maar voetbal zit er zeker in. Ook ons tweede elftal doet het goed: zij zijn gepromoveerd naar de tweede klasse. De A-jeugd heeft de laatste weken een sterke serie neergezet, waardoor we verzekerd lijken van lijfsbehoud in de vierde divisie. Succes in de 16-23 competitie zou het plaatje compleet maken.”

‘ONS ENIGE PROBLEEM IS EEN LUXEPROBLEEM’
Ook SV Wippolder strijdt dinsdagavond om een plaats in de halve finale. “Dat we ons geplaatst hebben voor de finale komt onder meer doordat er aan het beleid is gewerkt bij de club en dat er meer structuur in de opleiding zit. Daar plukken we nu de vruchten van”, vertelt trainer Marcel de Letter. “We hebben in de poulefase op sportief vlak geen problemen gekend. Het enige probleem dat we ondervonden was een luxeprobleem: we hebben namelijk een heel grote poel waaruit we spelers voor het elftal kunnen halen.”
De Letter weet wat hij van tegenstander DWO kan verwachten. “Het is een club die het met een erg jonge selectie erg goed doet. Zij zijn denk ik net een stapje verder dan wij, dus we kunnen onze borst natmaken.” Mocht Wippolder naast de finale grijpen dan is er nog geen man overboord. “Natuurlijk wil je het toernooi winnen, maar het is voor ons vooral een toetje. Daarbij is de competitie vooral belangrijk, omdat Jaco van Tilborg, de trainer van de B-jeugd die de trainingen voor dit elftal verzorgt, en ik op deze manier aan het werk zijn met de jongens die in 2020 in het eerste moeten staan.”

Bron: Delft op Zondag, zondag 13 april 2014 – Tekst: Alphons de Wit jr.