Wippolder eerste finalist 2015-16

Delft – Na een uiterst aantrekkelijke en sportieve wedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker is sv Wippolder de eerste finalist van de DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie. De bewoners van sportpark Pauwmolen wonnen uiteindelijk verdiend met 2-0 van hun leeftijdgenoten uit Pijnacker.

Wippolder begon sterk aan de wedstrijd. Met veel inzet en snel spel werd DSVP direct onder grote druk gezet. Dat resulteerde in de tiende minuut in een doelpunt. Na een uitstekende aanval, waarbij de verdediging van DSVP uiteen werd gespeeld, kreeg Perry van Leusden vanaf rechts de bal voor het intikken (1-0). Na het doelpunt bleef Wippolder onder leiding van Daley Uythof de aanval zoeken en had DSVP aanvankelijk grote moeite om onder deze druk uit te komen. Dat lukte pas halverwege de eerste helft, toen de ploeg van trainer-coach Dick van der Kooij langzamerhand het initiatief naar zich toetrok. Echter, het betere spel leidde niet tot echt grote kansen.

Na rust bleef het spelbeeld ongeveer gelijk aan die van het laatste deel van de eerste helft. DSVP zocht manmoedig de aanval op, terwijl Wippolder zich voornamelijk bezig hield met het consolideren van de 1-0 voorsprong. Ondanks enkele goede mogelijkheden slaagde DSVP er niet in om de felbegeerde gelijkmaker te scoren. Het was dan ook Wippolder die voor het slotakkoord zorgde. Na een goede aanval over rechts scoorde opnieuw Perry van Leusden met een bekeken schuiver in de linkerhoek (2-0). Met nog 5 minuten te spelen kon DSVP niets meer aan deze uitslag veranderen en kon de uitstekend leidende scheidsrechter Darryl Gootjes, ditmaal geassisteerd door Kees van Uffelen, Louise van der Weijde en Ansfried de Graaf (vierde man), na negentig minuten deze wedstrijd naar de geschiedenisboeken fluiten…

Tekst & foto’s: Roel van Dorsten