Wilhelmus Onder 23 speelt speelt eerste wedstrijd in Delftse competitie

Zoetermeer – Het Wilhelmus O23, ook wel beloftenelftal genoemd, heeft zich dit jaar ingeschreven in de Delftse 16 – 23 jarigen competitie. Hierin spelen 16 teams, verdeeld over 2 groepen, een halve competitie, waarna de 2 hoogst geplaatste teams zich voor de kruisfinales en later de finale zullen plaatsten. Wilhelmus is ingedeeld in een poule met FC Zoetermeer, DHC, DSVP, DWO, SEP, Schipluiden en Vitesse Delft.

Afgelopen woensdag speelde Wilhelmus de eerste wedstrijd, uit bij FC Zoetermeer. Voor veel spelers was dit de eerste keer dat ze met elkaar speelden (of zelfs maar kennismaakten), en dat was tijdens de wedstrijd ook hier en daar merkbaar. Toch had Wilhelmus het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel, en kreeg de meeste kansen. Na 35 min. spelen kreeg de keeper van Zoetermeer een schot van Tom Delnoye niet onder controle: 0 – 1. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Na rust kreeg Wilhelmus enkele goede mogelijkheden te score op te voeren, maar slaagde daar niet in. Niet lang daarna zorgde een keepersfoutje voor de 1 – 1. Een knappe goal van Teb Tebbens hielp Wilhelmus weer aan de leiding (1 – 2), en opnieuw waren er kansen om de voorsprong te vergroten. Een bekende voetbalwet deed zich echter gelden, als je zelf vergeet te scoren en de wedstrijd te beslissen, valt er een tegendoelpunt. Na het uitvallen van Kevin Besamusca en de geplande wissel van Wessel van Vliet liet de gelegenheidsachterhoede een steekje vallen dat door Zoetermeer dankbaar werd uitgebuit: 2 – 2.

Met dit gelijke spel deed Wilhelmus zich deze avond te kort. De vraag is echter of dit erg is. Het belangrijkste punt voor Wilhelmus om aan deze competitie mee te doen is de verdere ontwikkeling van jonge spelers en het bevorderen van de doorstroming (van de A-jeugd) naar de seniorenselecties.

Thomas Duivenvoorden, de coach van het Beloftenelftal van Wilhelmus, formuleerde het voor de wedstrijd als volgt: “Belangrijker dan de uitslag is de stijl waarmee we deze wedstrijden willen spelen: dwingend, overtuigd van onszelf en met opbouwend voetbal van achteruit. Ik spreek niemand aan op de fouten die hij maakt, maar wel op gebrek aan initiatief en durf. Als je hier gewoon je wedstrijdje speelt laat je een kans liggen om een nieuwe uitdaging aan te gaan ter verbetering van je eigen spel”. In dit opzicht was het, ondanks het uitvallen met enkelblessures van zowel Claudio Sietsma als Kevin Besamusca, zeker een geslaagde avond.

Spelers v.v. Wilhelmus: Joey Niemeyer (k), Romey Barbier (k), Volkan Imeci, Wessel van Vliet, Justin de Jong, Mathijs Wartna, Claudio Sietsma, Tom Commers, Callum Kooistra, Kevin Besamusca, Denzell Held, Davy Bierens, Tom Delnoye, Teb Tebbens, Marcley Manuela, Carlo Goedhart.

Bob Goedhart