Wedstrijdverslagen DWO

Delft – Op verzoek van de begeleiders van DWO plaatsen wij de verslagen van de door hen gespeelde wedstrijden. Ook voor de andere verenigingen geldt dat zij deze in kunnen zenden aan de webmaster, Roel van Dorsten. Gebruik hiervoor het e-mailadres webmaster@delftse16-23comp.nl.

DWO onder 23 wint ook van Wilhelmus onder 23

door Adrie Urgert

8 oktober 2013 – Rust: 1-1 • Eindstand: 3-1

Na de mooie overwinning tegen Schipluiden uit, volgde afgelopen dinsdag 8 oktober de tweede wedstrijd in de Delftse competitie voor spelers onder 23 tegen Wilhelmus. Het geselecteerde DWO-team bestond dit keer uit 8 A1 spelers waaronder twee B-spelers(2e jaars) en 7 selectiespelers. Bij de tegenstander zaten 5 A1-spelers. We hadden er zin in en klokslag 20.00 startte de wedstrijd op ons hoofdveld onder leiding van scheidsrechter De Groot. Er was bijzonder veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Toch een teken dat deze wedstrijden gewaardeerd worden.

Het eerste kwartier werden we door Wilhelmus flink onder druk gezet op onze eigen helft. Toch viel de eerste kans voor Marko in de 5e minuut na een steekpass. Hun keeper stond echter op de juiste plek. Daarna was het slikken op de bank. Vooral hun linksbuiten (oud DWO-speler) Markley Manuela was tot vier keer toe dicht bij de 0-1. Eén keer redde de paal ons en de andere keer stompte onze keeper Jelle de bal gedecideerd weg. In de 17e minuut bleek een aarzeling ons fataal: een verkeerd gespeelde terugspeelbal werd vakkundig door Wilhelmus afgerond: 0-1. Terecht gezien het spelbeeld. Twee minuten later mocht onze spits Marko vanaf de 11-meter de 1-1 binnenschieten hoog tegen het net. Er kwam wat meer evenwicht in de wedstrijd. Helaas kreeg hun spits in de 25e minuut rood van de scheidsrechter na grof commentaar op een beslissing. Daarna gingen wij wat zelfverzekerder spelen. Dat resulteerde in enkele mooie combinatie. In de 30e minuut zette onze linkerspits Kevin Mbemba Jeroen Farber vrij voor de keeper. Weer redde hun keeper knap.Tien minuten kon Lars Schipper een prachtige aanvalsopzet net niet afronden. Met 1-1 gingen we de rust in.

Tijdens de rust werd de tactiek tegen tien man vastgesteld. Direct druk zetten bij opbouw van Wilhelmus op het juiste moment. We hadden immers één man meer. In de 55e minuut was het rechtsbuiten Joey Toet die zijn eerste kans door de keeper gestopt zag. Eén minuut later soleerde onze linksbuiten drie man voorbij om vervolgens snoeihard net over te schieten. Wilhelmus gaf af en toe nog wat speldenprikjes. Ze hadden ook met tien man kansen, maar ze verzuimden het af te ronden. In de 67e minuut gaf Joey een mooie pass op Jeroen Farber die zeer koel de 2-1 maakte. Een minuut later schoot hun linkerspits net over. Zo ontstonden er kansen over en weer. Een prachtige actie van onze nr. 11 in de 73e minuut vond slechts het zijnet. Rond de 79e minuut snelde onze Joey langs de rechterkant en gaf een scherpe voorzet op de inkomende zeer goed spelende Dylan Flohr die voor zijn tegenstander uitkwam en scherp de 3-1 maakte. De wedstrijd leek gespeeld. Toch had Wilhelmus in de slotfase nog zeker drie kansen. Onze keeper Jelle v/d Burg mag echter terugkijken op een uitstekende wedstrijd, omdat hij ons voor diverse tegentreffers behoedde. Na 90 minuten was de buit binnen en konden we terugkijken op een leuke wedstrijd met heel veel leermomenten voor onze A-spelers: Casper Schutte, Edwin v/d Veer, Lars Piersma, Joey Toet, Jeroen Verkaart, Dylan Durban, Lars Schipper en Kevin Mbemba. Al heeft Kevin Mbemba zijn plekje bij ons vlaggenschip inmiddels veroverd. Na de wedstrijd hebben we met Wilhelmus nog een lekker broodje gegeten met een bekertje melk. Met dank aan Cora die daarvoor gezorgd had. Ook dank aan onze grensrechter J. v/d Berg die aangaf voor dit team te willen vlaggen. Het was weer een geslaagde activiteit zoals trainer Richard Urgert de avond afsloot. Twee gespeeld en zes punten. Dit smaakt naar meer!

DWO onder 23 loon naar werken tegen Schipluiden onder 23

17 september 2013 – Rust: 3-3 • Eindstand: 3-4

Afgelopen dinsdagavond is de Delftse competitie voor spelers onder 23 dan eindelijk begonnen. De eerste wedstrijd moesten we uit tegen Schipluiden onder23, de kampioen van 2013. Het vorig seizoen hadden we 2-2 gespeeld met de gelijkmaker in de slotfase van Jordi. Vorig jaar speelden we met slechts één A-speler, Calvin, die de overstap naar de seniorenselectie inmiddels gemaakt had. De doelstelling voor deze onder23-selectie is simpel: het laten wennen van jonge spelers vanaf 16 jaar aan het hogere niveau van seniorenwedstrijden tegen aansprekende tegenstanders. Tegen Schipluiden hadden we vijf talentvolle spelers uit de A1 uitgenodigd voor de eerste wedstrijd: Lars Schipper(2e jaars B), Kevin Mbemba, Jasper Slobbe, Jeroen Verkaart en Dylan Durban.  De begeleiding, Richard Urgert (trainer), Peter Vegting /Adrie Urgert (leiders) en John Jethoe hadden er zin in en vertrokken vol goede richting Schipluiden.

Het regende gedurende de hele wedstrijd onder leiding van good old Guus Heemskerk die weer een foutloze wedstrijd floot. Binnen één minuut knalde linkerspits Kevin Mbemba na goed jagen van Marko op de keeper de bal snoeihard in het net: 0-1. Helaas stonden we na knullig verdedigen binnen een minuut weer op 1-1. Na een kwartier moest Marlon het veld verlaten met waarschijnlijk een hamstringblessure. Rechtsback Dylan Durban schoof door naar het centrum en Jeroen Verkaart nam de rechtsbackpositie over. Het tempo was hoog en er werd lekker strak en direct gespeeld. Rond de 20e minuut gaf Jeroen een prachtige voorzet op Marko die de bal fantastisch in de kruising kopte: 1-2. Wat werd er lekker gevoetbald: één keer raken, veel beweging en lef aan de bal. Zo zien we het graag. Uit een corner in de 35e minuut werd helaas de 2-2 gemaakt. Wie dekt wie? Dat zijn afspraken die gemaakt moeten worden voordat de corner genomen wordt. Een leermoment dus! In de 42e minuut liep de bal via een prachtig opgezette aanval via Marko naar Remy, die de bal strak voor Kevin legde. Onze linkerspits rondde vervolgens prachtig en scoorde zo zijn tweede goal:2-3. Dat het een minuut weer 3-3 werd na slordig balverlies is een detail.

Na de rust liet onze 18-jarige keeper Jelle vd Burg zien hoe je twee onmogelijke ballen toch nog uit je goal kan ranselen. Schipluiden was duidelijk op jacht naar de voorsprong. In de 60e minuut kon rechterspits Jasper net niet bij de voorzet van Mitchell vanaf de linkerflank. Uit tactisch oogpunt hadden we onze spits Marko naast Jordi in het centrum gezet. Dat bleek onze Marko ook nog uitstekend te kunnen. Een echte alleskunner dus. In de 72e minuut nam onze voortreffelijk spelende linksback Stefan een vrije trap die Jeroen Farber vervolgens schitterend inkopte: 3-4. Het laatste kwartier was spannend. Zouden we overeind blijven tegen een jagend Schipluiden op jacht naar de gelijkmaker? Op de bank keken we de secondes van onze horloges weg. Winnen uit tegen Schipluiden? Ja, hoor eindelijk blies onze prima scheids af. Wat een heerlijke pot voetbal. Vol energie, lef, snelheid en techniek. Met nu vijf talentvolle A1-spelers die het voortreffelijk gedaan hebben onder begeleiding van de meer ervaren selectiespelers die ook allemaal uitstekend gespeeld hebben. Tijdens de rust had Richard geen idee wie hij moest wisselen. Iedereen speelde fantastisch en dan wordt het lastig voor een trainer. Dat is een vet compliment naar dit nieuwe onder23 team van DWO. Je merkt dat alle spelers het leuk vinden om deel uit te maken van deze selectie. Je mag, nee je moet vrijuit spelen zonder bang te zijn om fouten te maken. Plezier in het spelletje staat voorop. Het goede voetbal komt dan vanzelf wel. Dat hebben we gezien afgelopen dinsdag. Deze potjes zijn voor de begeleiding en de spelers de kersen op de taart. DWO heeft nog volop talentvolle jeugdspelers die het niveau van de selectie de komende jaren zal kunnen verhogen. Wat een goed gevoel!