Het vervolg op de hieronder gepubliceerde wedstrijdverslagen van DWO.

DWO onder 23 glipt in slotfase langs Vitesse Delft onder 23

door Adrie Urgert

26 november 2013 – Rust: 0-0 • Eindstand: 2-1

Afgelopen dinsdagavond 26 november stond al weer de vierde wedstrijd van DWO onder 23 op het programma van de Delftse DSW RODI Media Competitie voor spelers van 16-23jaar tegen Vitesse Delft onder 23. De vorige wedstrijden werden in winst omgezet. Schipluiden, Wilhelmus en DHC waren achtereenvolgens het slachtoffer van de dadendrang van DWO. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staat DWO <23 vet op de eerste plaats.

Helaas bleek vlak voor de wedstrijd dat de leider van onze defensie Jordi Spruit door een blessure moest afhaken. Verder bleek dat door onverwachte omstandigheden trainer Richard Urgert er niet bij kon zijn. Gelukkig wilde hoofdtrainer Eki Korte zijn taak graag overnemen. En natuurlijk wilden de jonge DWO-spelers graag hun voetbalkunsten laten zien aan de trainer van de hoofdmacht.

Klokslag 20.00 uur floot scheidsrechter Boosten op het hoofdveld van DWO voor de aanvang van de wedstrijd. Vitesse Delft zette gelijk druk op onze defensie bij de opbouw. Daar hadden we zeker moeite mee. We maakten net een stap te veel met de bal aan de voet en onze middenvelders kwamen niet goed genoeg in de bal. Daardoor kwamen we soms onnodig in de problemen. Al in de 2e minuut wist keeper Jelle v/d Burg met gevaar voor eigen leven de nul te behouden. Binnen 15 minuten creëerden we drie kansen. Vooral de derde kans na een mooie pass van Marko Grootveld had Kevin Mbemba erin  moeten schuiven. Eén minuut later had Vitesse Delft een dot van een kans. De beweeglijke buitenspeler D. Rivers was regelmatig een doorn in onze ogen. Al met al kreeg DWO nog drie echte kansen voor rust die net het doel misten. Ook Vitesse Delft had in de 41e minuut de mogelijkheid om ons op een achterstand te zetten. Maar wij hebben Jelle en die passeer je niet zo maar.

Na rust werd uit voorzorg(lichte blessures) het centrale duo Stefan Baas en Edwin v/d Veer vervangen door Len Schuit en Jeroen Verkaart(A1). Ook kwamen Lars Piersma(A1) en Arian Mohammadin erin. Binnen één minuut had Jeroen Farber de 1-0 op zijn sloffen na een pass van invaller Joey Toet(A1). De keeper tikte de poeier van Jeroen net over. Zeven kansen en niet scoren. Je weet wat dat betekent volgens een oude voetbalwet. In de 51e minuut scoorde D. Rivers na een mooi opgezette aanval de 0-1 binnen. Met nog veertig minuten te gaan hadden we er alle vertrouwen in dat het nog goed zou komen. Ondanks diverse mogelijkheden wist DWO het net van Vitesse Delft tot de 84e minuut niet te vinden. Aanval na aanval werd door onze tegenstander afgeslagen. In de 83e minuut scoorde Vitesse Delft net niet de 0-2. Uiteindelijk werden we door de fanatieke aanhang van DWO-selectiespelers aangemoedigd om tot het gaatje te gaan. De twaalfde man bleek onze redding. We bleven erin geloven en in de 84e minuut kopte Kevin Mbemba de bevrijdende 1-1 na een prima voorzet vanaf links door Dylan Flohr.

Onder luid gejuich van onze hooligans joegen we op de overwinning. Vitesse Delft wist het even niet meer en in de blessuretijd haalden we door een goal van Lars Piersma de buit binnen: 2-1. De ontlading was prachtig om te zien. Alle DWO-spelers doken op Lars om met hem het feestje te vieren. Wat kan voetbal mooi zijn! We hebben van beide partijen een uitstekende pot voetbal gezien. Ook  scheidsrechter Boosten was één van de uitblinkers. Na afloop werd er onder het genot van een broodje en een bekertje melk nog lang nagebabbeld over een sportieve en leerzame voetbalwedstrijd voor jonge spelers van 16 tot 23 jaar in de Delftse DSW RODI Media Competitie. Tot half februari is DWO in ieder geval koploper van poule A. En trainer Eki Korte noteerde weer wat namen in zijn boekje.

DWO onder 23 wint door wilskracht bij DHC onder 23 uit!

29 oktober 2013 – Rust: 0-1  • Eindstand: 0-1

Afgelopen dinsdagavond 29 oktober stond al weer de derde wedstrijd van DWO onder 23 tegen DHC onder 23 uit op het programma van de Delftse DSW RODI Media Competitie voor 16-23. De vorige wedstrijden werden in winst omgezet. Met 6 punten uit 2 wedstrijden staat DWO onder 23 dan ook fier aan kop. De wedstrijd van vorig jaar tegen DHC uit stond nog in ons geheugen gegrift. Binnen 5 minuten was het toen 2-0 voor DHC. Na een goede tweede helft van onze kant trokken wij aan het kortste eind vorig jaar.

Maar goed, een nieuwe competitie betekent nieuwe kansen. Gelukkig was het regenen gestopt en konden we klokslag 20.00 uur aan de Brasserskade nummer 2 te Delft beginnen op het kunstgrasveld achter de hoofdtribune. We zouden starten met drie A1-spelers(waaronder twee spelers die nog voor de B1 kunnen uitkomen) in de achterhoede onder leiding van routinier Jordi Spruit die als vanouds weer een fantastische pot speelde. Hetzelfde kan gezegd worden van Lars Schipper op links, Jeroen Verkaart op rechts en Casper Schutte in het centrum links naast Jordi. Verdedigen is toch een kunst en dat hebben jullie uitstekend gedaan. Ondanks enkele zeer vaardige en gevaarlijke, snelle spitsen konden de DHC-aanvallers onze muur niet breken. Daarbij moet maar gelijk vermeld worden dat Jelle van de Burg(man of the match) met meerdere fantastische reddingen ons doel schoon hield. Zowel in de eerste als in de tweede helft was het Jelle die met miraculeuze reflexen de ballen uit zijn doel ranselde. Chapeau, Jelle!

Al in de 5e minuut kopte Jeroen Farber een schitterend genomen vrije trap van Lars Schipper vanaf links strak in de kruising: 0-1. Helaas sloeg het noodlot voor Marko Grootveld reeds in de 10e minuut toe, nadat hij in een duel door zijn enkel zwikte.  A1-speler Lars Piersma nam zijn plek in de spits over. Vervolgens kregen we diverse kansen na steekpassen door het midden. In de 15e minuut schoot Dylan na een steekpass van Jeroen Verkaart net naast. In de 27e minuut werd Lars Piersma die vrij voor de keeper kwam neergelegd door de keeper. Tot onze verbazing kregen wij geen strafschop en de keeper geen rode kaart. Vijf minuten later was het de paal die ons redde van een gelijke stand. In de 38e minuut had Jeroen Farber egoïstischer moeten zijn. Zijn breedtepass leverde echter niets op. In de 44e minuut was het weer Jelle die met een fantastische redding ons behoedde voor de 1-1.

Tijdens de rust had verzorger John Jethoe volop werk om de vermoeide spieren van diverse spelers los te maken. Door miscommunicatie hadden wij geen wissels meer. Een beetje zuur als je bedenkt dat we 23 spelers kunnen inzetten voor DWOonder 23. We moesten het dus doen met deze 11 mannen. De tweede helft heeft onze verdediging weer gewoon gedaan wat er gedaan moest worden: de nul houden. Het middenveld met Jeroen Farber op 10 en Dylan Flohr op links en Arian Mohammadin op rechts liep zich de longen uit het lijf. Keer op keer wisten zij druk te zetten op de tegenstander met als gevolg het heroveren van de bal. Ook Remy Foray, die rechtsbuiten stond, ondersteunde het middenveld door met goed storen de bal regelmatig af te pakken van de tegenstander. Vervolgens ging hij er overheen en was hij meerdere malen een doorn in het oog van onze tegenstander. Na afloop werd Remy Foray zeer terecht door DHC gekozen als Man of the Match. Onze aanval met Kevin Mbemba op links en Lars Piersma in de spits en Remy Foray op rechts verstoorden constant de opbouw van DHC. Vervolgens maakten zij het de DHC-verdediging regelmatig bijzonder lastig met individuele acties. Natuurlijk kreeg DHC nog wel wat kansen op de gelijkmaker. Wilskracht en 200% inzet van alle DWO-spelers bleek uiteindelijk de volle winst op te leveren. Team of the match was DWO dat liet zien tot het gaatje te kunnen gaan voor drie punten. De begeleiding heeft genoten van een heerlijke voetbalavond waar wilskracht ons de overwinning bracht. Bedankt mannen! Dinsdagavond 26 november spelen we thuis onze vierde wedstrijd tegen Vitesse Delft onder 23. We hebben er nu al zin in. Uiteraard hopen we dat spits Marko Grootveld dan weer van de partij is.