Wedstrijd tegen Sparta onder-19 duurt Delftse talenten vijfentwintig minuten te lang

DELFT – Het elftal met de beste speler uit de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie heeft dinsdagavond indruk gemaakt tegen Sparta onder-19. Met nog een kwart wedstrijd te spelen leidden de talenten met 2-1 door goals van Koen de Vries en Richard Kasius, maar in het laatste kwartier kwamen de bezoekers langszij (2-4).

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de talenten uit de Delftse regio het de talenten van Sparta moeilijk konden maken, maar het keurkorps van Martin Stoelinga en Dick van der Kooij kwam het onwennige begin zonder kleerscheuren door. Juist in de fase dat de talenten de schroom van zich afgooiden en beter op elkaar ingespeeld raakten kwamen de bezoekers uit Rotterdam-West op voorsprong, nadat scheidrechter Ruben de Groot na een overtreding binnen het zestienmetergebied naar de stip wees. Halil Dervisoglu verschalkte, de overigens zeer sterk keepende, Orlando van Diepen.
Lang konden de gasten echter niet van hun voorsprong genieten, want na tien minuten was het Koen de Vries die na een prima uitgespeelde aanval de gelijkmaker aantekende.
Ook in het begin van de tweede helft namen de regiotalenten de overhand en Sparta mocht van geluk spreken dat het vizier bij Jeroen Färber binnen de minuut nog niet helemaal op scherp stond, toen hij alleen voor keeper Nando Pijnenburg opdook. De Rotterdamse goalie wist de inzet te keren, maar het was echter uitstel van executie, want een kwartier later kwamen de ‘Delftenaren’ alsnog op voorsprong door een bekeken afstandsschot van Richard Kasius.
Dit bleek voor de Rotterdammers het sein om er nog een schepje bovenop te doen en in het laatste kwart zorgden treffers van opnieuw Halil Dervisoglu, Abdul Sankoh en Stefano Verweij voor de 2-4 eindstand.

Gelegenheidstrainer Martin Stoelinga toonde zich na afloop een tevreden mens. “In de beginfase hadden we duidelijk moeite om aan elkaar te wennen, maar we herpakten ons snel. Vanaf de twintigste minuut voetbalden we heel leuk mee en dicteerden we het spel bij vlagen. In de laatste twintig minuten werd het door de vele wisselingen wat rommeliger, maar op dit soort avonden wil je toch iedereen laten spelen. Al met al denk ik dat het voor het, in groten getale opgekomen, publiek een mooie avond is geweest.”

Tekst: Alphons de Wit jr.