Vredenburch winnaar halve finale na betere genomen ‘pingels’

Delft – Wippolder, winnaar van poule B, was op sportpark Pauwmolen gastheer van Vredenburch, dat als tweede in poule A was geëindigd. Na negentig minuten stond een 2-2 gelijkspel op het scorebord, nadat Vredenburch kort na rust op een 0-2 voorsprong was gekomen. In de noodzakelijke strafschoppenserie was de Rijswijkse formatie toch de sterkste: 2-4.

Vredenburch kwam al na vier minuten spelen aan de leiding door een doelpunt van Colin van der Meer, die zijn hoge kopbal over doelman Lars van der Berg in het doel zag verdwijnen. Wippolder trachtte via spelmaker Daley Uythof direct de achterstand goed te maken. Dat leverde een speloverwicht op, maar het kwam niet echt tot grote kansen. Daarentegen counterde Vredenburch er lustig op los, met een nog één grote mogelijkheid; Mehmet Aygun kwam echter niet niet voorbij de ver uitgelopen doelman Lars van der Berg. Met 0-1 gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft was twee minuten oud toen de 0-2 op het scorebord stond. Met een fraaie trap van zo’n 20 meter scoorde Mehmet Aygun. De 0-2 was het sein voor Wippolder om de druk op het doel van Vredenburch op te voeren.

Na een kwartier leverde dat de 1-2 op, toen … de doelman van Vredenburch omspeelde en de bal in het lege doel schoof.

De 1-2 betekende dat de wedstrijd een echte wedstrijd werd, waar om iedere bal gestreden werd. De goed leidende arbiter Wim van Horssen wees na een half uur gedecideerd naar de stip nadat Daley Uythof in het strafschopgebied onderuit werd gelopen. Diezelfde Uythof ging resoluut achter de bal staan en schoot de bal netjes binnen: 2-2.

Kort na de 2-2 kwam Vredenburch met tien man te staan, nadat Mohamed el Boubsi na een overtreding ter hoogte van de middenstip door de scheidsrechter Van Horssen naar de kleedkamer werd gestuurd.

Wippolder was in de resterende tijd wel sterker, maar het overwicht werd niet in doelpunten omgezet.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Vredenburch deed dat beduidend beter. Keurig netjes werden de vier genomen strafschoppen benut. Dankzij een uitblinkende Vredenbuch-doelman die twee strafschoppen van Wippolder stopte, was de vijfde strafschop niet meer nodig…

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”15″ exclusions=”301″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/home/delft12/domains/delftse16-23comp.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Tekst & foto’s: Roel van Dorsten