sv DWO en vv Schipluiden naar de finale

Zoetermeer – Na twee zwaar bevochten, maar ook aantrekkelijke halve finales hebben sv DWO en vv Schipluiden de finale van de DSW•RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie bereikt. Beide ploegen wonnen met 3-1 van respectievelijk sv Wippolder en LYRA.

Op het hoofdveld van gastheer sv DWO speelde sv DWO tegen sv Wippolder. De ploeg van Marcel de Letter begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste 20 minuten een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Het fysiek sterkere DWO nam op een gegeven moment het initiatief over, wat uiteindelijk in een 2-0 ruststand resulteerde. Na de pauze kwam sv Wippolder terug door 2-1 aan te tekenen. Vriend en vijand was het erover eens dat de Delftenaren een tweede doelpunt verdiende, maar in de slotminuut zorgde een uitstekend genomen vrije trap van DWO dat alle spanning verdween (3-1).

Op het kunstgrasveld speelde vv Schipluiden en LYRA hun halve finalewedstrijd. In een zeer felle wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Ruben de Groot, kwam vv Schipluiden voor rust al op 2-0. Na de thee werd die stand verder uitgebouwd naar 3-0. vv Schipluiden was in deze wedstrijd duidelijk een maatje te groot voor LYRA. De treffer die LYRA maakte was dan alleen maar goed voor de statistiek (3-1).

Het Bestuur DSW•RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie dankt voetbalvereniging sv DWO voor de uitstekende organisatie van deze halve finale wedstrijden. In overleg tussen het Bestuur en beide finalisten zal de datum worden vastgesteld voor de finale. Daarover later meer…

Fotografie: Roel van Dorsten