Speelronde 5: spanning stijgt in de top

Delft – Alle wedstrijden in speelronde 5 zijn gespeeld. Met nog twee reguliere speelronden voor de boeg stijgt in beide poules de spanning ten top. Op dit moment zijn Laakkwartier (in poule A) en RKDEO (in poule B) ongeslagen en staan beiden fier op kop met 15 punten. Achter beide koplopers is een felle strijd gaande om een plaats in de halve finale.Titelverdediger Wippolder versloeg in poule A Concordia met 0-4, terwijl Den Hoorn met 5-1 won van Vredenburch. Koploper Laakkwartier won ook haar vijfde wedstrijd. In Delft werd Vitesse Delft met 1-4 verslagen.

DWO deed de laatste plaats in A voorlopig over aan Vredenburch. De Zoetermeerse ploeg won haar eerste wedstrijd van het seizoen na een 4-1 overwinning op DSVP. 

In poule B zijn er nog 4 ploegen die, met nog twee wedstrijden te gaan, achter koploper RKDEO nog aanspraak maken op de tweede plek in de halve finale. Zowel LYRA, Oliveo, VELO en Wilhelmus maken daar nog kans op. LYRA sleepte een gelijkspel, na een 1-2 achterstand, tegen SEP uit het vuur; het werd uiteindelijk 2-2. Daarmee haalde SEP haar eerste punt in de competitie. Hoewel Wilhelmus nog een minimale kans heeft voor een plek in de halve finale had koploper RKDEO geen kind aan de geel-zwarten; het werd 1-7.

Oliveo won ook met 1-7, dit keer van en bij Full Speed. VELO haalde met 2-3 de eindstreep in en tegen Schipluiden. Beide ploegen hebben nu 9 punten uit 4 wedstrijden en spelen op 14 februari a.s. de (inhaal)wedstrijd uit de eerste speelronde tegen elkaar. Het is dan aan- of afhaken in de top. 

Op 21 en 22 februari a.s staat speelronde 6 op het programma. In poule A is dan vooral Wippolder-Den Hoorn een interessante wedstrijd. In poule B staat met Oliveo – LYRA ook zo’n wedstrijd op het programma. Tot dan!