Schipluiden en LYRA naar halve finale

Delft – De halve finalisten zijn bekend. Zowel vv Schipluiden (5-2 winst op Wilhelmus) als LYRA (1-2 winst bij Full Speed) hebben zich als laatste ploegen geplaatst voor de halve finales. Eerder plaatsten sv DWO en sv Wippolder zich al voor de halve finale. Welke ploegen in de halve finale tegen elkaar zullen spelen is op dit moment nog niet bekend. In Poule B moet LYRA nog één wedstrijd spelen (woensdag 12 maart uit tegen Concordia). Omdat koploper sv Wippolder verrassend van sv Nootdorp verloor (3-4), heeft LYRA aan één punt genoeg om de eerste plaats in Poule B over te nemen.

In Poule A is de eindstand zo goed als bekend. sv DWO en vv Schipluiden hebben zich voor de halve finale geplaatst, ondanks dat er nog wat wedstrijden ingehaald moeten worden. De voorsprong op nummer 3, FC Zoetermeer, is dermate groot dat beide ploegen niet meer ingehaald kunnen worden. Op dit moment hebben sv DWO en vv Schipluiden 15 punten, maar sv DWO heeft aan één punt genoeg komende dinsdag tegen FC Zoetermeer om de koppositie te handhaven. Vitesse Delft-DHC werd 4-3 voor de bewoners van Sportpark Tanthof-Zuid, waarbij DHC volgens het wedstrijdverslag verzuimde om een prima eerste helft te bekronen met een overwinning.

In Poule B dus het verrassende verlies van sv Wippolder tegen sv Nootdorp (3-4) en de winst van LYRA bij Full Speed (1-3). De wedstrijd tussen RKDEO en DVC is na onderling overleg tot nader orde uitgesteld. Vanavond spelen de Brasserskade-buren Concordia en sv DHL tegen elkaar.