RKDEO terechte winnaar RODI Media DSW/Zorgverzekeraar 16-23 competitie 2018

Delft – RKDEO is de winnaar van de tweeëndertigste editie van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie. In de finale werd relatief eenvoudig afgerekend met Vredenburch (3-0).

Veel belangstellenden wisten de weg naar sportpark Tanthof-Zuid te vinden, waar SEP een uitstekend gastheer bleek te zijn. Toen beide partijen enigszins van de finalespanning verlost waren, bleek de wedstrijd een clash van verschillende speelstijlen. Waar RKDEO zich bediende van vlot combinatievoetbal, hanteerde Vredenburch vaker de lange bal. Dit resulteerde na iets meer dan een kwartier spelen in de 1-0 van Tommy Simonis, die een afgemeten voorzet van de opgekomen rechtsback Izzy Rosini op waarde schatten.
Nog geen twee minuten na de goal kreeg diezelfde Simonis bij een opstootje een kopstoot van Vredenburch-aanvoerder Collin Koppert. Scheidsrechter Ruben de Groot gaf de Rijswijkse aanvaller resoluut een rode kaart.

Door deze numerieke overheid trok RKDEO het spel nog meer naar zich toe, creëerde het kansen, maar wist het pas vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. Hayden Bergen reageerde adequaat toen de bal tussen hem en de Vredenburch-doelman terechtkwam.
In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld, al zocht Vredenburch nog meer het randje van het toelaatbare op en ging het daar soms overheen. Dit resulteerde in een tweede gele kaart voor Levi Tempelman, die blij mocht zijn dat hij niet al in de eerste helft naar de kleedkamer werd verwezen na een forse overtreding op Petar Simic. Uiteindelijk wist Hayden Bergen de wedstrijd vijf minuten voor tijd definitief in het slot te gooien door voor de 3-0 te zorgen.

RKDEO-trainer Wesley Epskamp was na afloop een gelukkig man. “Dit is een prachtig resultaat van heel de vereniging. We hebben vandaag nauwelijks spelers uit de A-jeugd gebruikt, omdat zij zaterdag uit bij GDA om het kampioenschap spelen. De jongens die er stonden, hebben het fantastisch gedaan en het laatste deel hebben er zelfs twee B-junioren meegedaan. Als je zie van welk niveau de spelers zijn die vanavond op het veld stonden en wat er nog aan zit te komen, kan je niet anders dan concluderen dat deze club mooie jaren tegemoet gaat”.

Tekst: Alphons de Wit jr. • Fotografie: Roel van Dorsten