RKDEO neemt koppositie over na winst op SEP

Delft – Na de 4-2 overwinning van RKDEO op SEP is de beslissing in poule A gevallen. RKDEO is groepswinnaar geworden, hoewel het in punten gelijk staat met nummer twee Laakkwartier. Hierbij is de 5-1 overwinning van RKDEO op Laakkwartier (29 januari 2019) van doorslaggevende betekenis gebleken. Ook het doelsaldo was nét beter (plus 22 om plus 21). In ieder geval betekent dit dat RKDEO en Laakkwartier in de finale van de DSW • RODI Media Delftse Beloftencompetitie staan. Een finale, die op een nog nader te bepalen datum bij DSVP in Pijnacker wordt gespeeld. Zodra dit bekend is wordt hier ook aandacht aan besteed. Wat wel al bekend is dat RKDEO, als groepswinnaar, tijdens de finale als thuisspelende ploeg wordt aangemerkt. Dat betekend dat de Nootdorpers in het vertrouwde rood-witte tenue mogen aantreden.

In poule B heeft Oliveo een enorme kans op promotie naar poule A laten liggen. In haar laatste wedstrijd verloren de blauw-witten met 2-4 van Ter Werve. Daardoor blijft Oliveo op 12 punten steken, terwijl sv Den Hoorn, met nog één wedstrijd te gaan (thuis tegen Ter Werve), op 13 punten staan.

In poule C moet Verburch, na de winst (3-6) uit bij DHL, nog een hele én een gestaakt duel uitspelen voordat bekend wordt wie hier groepswinnaar wordt. In de stand in poule C is de gestaakte wedstrijd (52e minuut, blessure scheidsrechter) wel opgenomen, maar inmiddels is besloten om de wedstrijd uit te spelen