Opvallend veel grote uitslagen in eerste ronde

Delft – De DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie is van de week van start gegaan en wat direct opviel is het aantal grote uitslagen die zijn genoteerd. Zo won Concordia in Poule A de burenstrijd met DVC met maar liefst 14-0. Maar ook de  6-0 winst van sv Den Hoorn tegen DWO en de 5-0 overwinning van titelverdediger sv Wippolder tegen nieuwkomer Vredenburch zijn in Poule A opmerkelijk. Alleen de 0-1 overwinning van Vitesse Delft op DSVP doet aan een gelijkwaardige strijd denken.

In Poule B was ook een grote uitslag te noteren; daar won de verliezend finalist van het vorig seizoen, Wilhelmus, bij eenvoudig haar wedstrijd bij en tegen SEP (0-6). Full Speed verloor met 1-3 van LYRA en RKDEO zette met een 2-1 overwinning vv Schipluiden opzij. Naast dat de opvallend grote uitslagen viel het ook op dat geen enkel gelijkspel werd genoteerd.

 

Gestaakt

De wedstrijd Oliveo-DHC uit Poule B kende daarentegen een vroeg einde, want na amper een kwartier spelen besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Dit na felle protesten van enkele DHC’ers aan zijn adres, die het wegzenden van hun keeper (rood) niet konden waarderen. De Commissie 16-23 beraadt zich op dit moment over het vervolg van deze wedstrijd. Deze wedstrijd is voorlopig nog niet in de stand opgenomen.