Oliveo terug van weggeweest in de Delftse 16-23 competitie

Pijnacker – Na enige jaren van afwezigheid maakt Oliveo dit seizoen haar rentree in de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse 16-23 competitie. De Pijnackernaren nemen het dinsdagavond op eigen veld op tegen hun leeftijdsgenoten van DHC.
Begeleider van de blauwwitte talenten is Dirk Taal. “Ik ben dit seizoen voor het eerst bij de selectie betrokken als trainer van het tweede elftal. We zijn met het technisch kader om tafel gaan zitten en de 16-23 competitie leek ons een meerwaarde. De afgelopen jaren hebben we hier om uiteenlopende redenen niet aan deelgenomen, maar als we met deze leeftijdscategorie een oefenwedstrijd wilden plannen, bleken andere clubs vaak al bezet. In februari kreeg ik vanuit de club groen licht en kon het lobbyen beginnen. Aanvankelijk was er geen plaats vrij in de 16-23 competitie, maar die kwam er uiteindelijk wel. Wij vinden het een heel gave competitie. Jonge jongens kunnen alvast kennismaken met spelers uit de selectie en ze spelen tegen regioploegen waarbij spelers zitten die ze kennen. Hoe kan het nog uitdagender?”

“DIE ELFTALLEN SPELEN OP EEN HARTSTIKKE LEUK NIVEAU”
Aan de andere kant heeft Oliveo zeer zeker iets aan de competitie toe te voegen. “Want ons eerste elftal speelt dan wel in de derde klasse, maar het tweede doet in de reservehoofdklasse met de grote jongens mee. Daarnaast spelen de A- en de B-jeugd in de hoofdklasse. Die elftallen spelen dus op een hartstikke leuk niveau en voor de junioren is het niet alleen een mooie gelegenheid om wat ervaring op te doen in het spelen tegen wat oudere tegenstanders, maar ze maken ook alvast kennis met spelers met wie ze in de senioren samen zullen spelen.”
Ook in kwantitatief opzicht is er voor de keuzeheer van Oliveo keuze te over. “Dit seizoen zijn er veertien jongens vanuit de A-jeugd overgestapt naar de selectie, waardoor we naast het eerste elftal ook een sterk tweede en derde elftal hebben. Bovendien zit in de A-jeugd heel wat potentieel en ook de B-jeugd doet het goed, al zullen we daar aanvankelijk nog geen spelers van selecteren. Dat kan gedurende het seizoen altijd nog komen.”

“HET MOET GEEN DUIVENTIL WORDEN”
Taal is niet alleen verantwoordelijk voor de samenstelling van de 16-23 selectie. “Ik begeleid de groep wel, maar we kiezen de jongens in nauw overleg met de selectietrainers en die van de A- en de B-jeugd. Daarnaast heeft Gerard Gronsveld, de technisch jeugdcoördinator die op zaterdag veel wedstrijden bezoekt, natuurlijk ook een stem. We hebben voor onze spelers een speciaal gedeelte op de site gereserveerd, zodat de poel waaruit we kiezen op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Dat is een brede groep, maar het moet natuurlijk geen duiventil worden. Van die jongens, maar ook van hun trainers en ouders horen we heel veel enthousiaste reacties. Ze kennen het fenomeen van de 16-23 competitie nog niet helemaal, maar hebben er wel heel veel zin in. Wedstrijden tegen clubs uit de buurt zijn natuurlijk altijd leuk, zeker omdat ze veel jongens via school en dergelijke kennen.”
De mannen mogen dinsdagavond meteen aan de bak, want om 20.00 uur wacht de thuiswedstrijd tegen DHC. “Dat lijkt me een mooie testcase, want zij hebben natuurlijk heel goede voetballers rondlopen. Wij ook, want in de reserve hoofdklasse doen we het met het tweede elftal tot nu toe hartstikke goed.”
Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie van dit seizoen? Bekijk dan de, door Roel van Dorsten van Click VC, geheel vernieuwde website op www.delftse16-23comp.nl. Hier zijn uitslagen, foto’s, wedstrijdverslagen en het laatste nieuws te vinden.”

imageAanstaande dinsdag wordt afgetrapt voor de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie, die vorig jaar ten prooi viel aan de talenten van Wippolder.

Artikel overgenomen uit de krant Delft op Zondag -18 september 2016.
Tekst: Alphons de Wit jr.
Foto: Roel van Dorsten