Mannelijk voetballend DWO wint de DSW/RODI Media Delftse 16-23 competitie

DELFT – DWO is de eerste Zoetermeerse club die de Delftse DSW/RODI Media 16-23 competitie heeft gewonnen. De Zoetermeerders waren dinsdagavond in de finale op een regenachtig sportpark Kerkpolder met 3-2 te sterk voor Schipluiden, dat vorig jaar de sterkste was in de beloftencompetitie.

Echt goed werd het voetbal nooit dinsdagavond. Schipluiden miste onder meer smaakmaker Mark Vermeulen door een schorsing en Thom van Mil door en blessure; bij DWO ontbraken de geschorste Marco Grootveld en de geblesseerde Edwin van der Veer. De Midden-Delflanders begonnen de wedstrijd met een licht veldoverwicht, maar het was DWO dat als eerst het doel wist te treffen. Na een foute inschatting van Schipluiden-doelman Rick van der Voort, was het Len Schuit die na dertien minuten de 1-0 aantekende. Ook bij de 2-0 van DWO, die door Dylan Flohr werd gemaakt, ging de doelman van de Midden-Delflanders niet vrijuit.

“Dan moet je jezelf het verwijt maken dat je gewoon niet scherp genoeg begint”, stelt Rob van der Stap, trainer van het beloftenelftal van Schipluiden achteraf teleurgesteld vast. “Wij gingen ons op een gegeven moment alleen maar aan de tegenstander en de scheidsrechter ergeren en dat moeten we niet doen. Nog voor rust kregen we een aantal kansen om ons terug in de wedstrijd te brengen, maar dat verzuimden we. Zij krijgen vroeg in de tweede helft een rode kaart en als je dan de 2-1 maakt, dender je er uiteindelijk overheen. Maar ook dat ging niet. Zij maakten zelfs de 3-0 en ook bij deze goal ging mijn keeper niet vrijuit.”

Na de rode kaart van Len Schuit had Schipluiden inderdaad het beste van het spel, maar was het niet opgewassen tegen het fysieke spel van DWO. Tien minuten voor tijd wist Ruud Stapel zelfs nog doel te treffen via een vrije trap van zo’n dertig meter. Niet lang erna kwam Schipluiden via Rob Knijnenburg en een eigen goal van Jordi Spruit nog dichtbij, maar wist het niet meer tot de gelijkmaker te komen. Daar konden zelfs de dertien minuten blessuretijd die scheidsrechter Kees van Uffelen, die zijn laatste wedstrijd voor de DSW/RODI Media 16-23 competitie floot, niets aan veranderen.

Uiteindelijk was het de bereidheid bij DWO om de grenzen op te zoeken die in deze wedstrijd de doorslag gaf. “We hebben er hard voor gestreden en het is niet makkelijk gegaan”, stelt aanvoerder Jordi Spruit glunderend vast. “Zij zaten er kort op en vooral aan het eind hadden we het heel moeilijk. Zij kwamen natuurlijk terug tot 3-1, waarna ik ze nog een stukje op weg hielp en het onnodig spannend maakte. Vanaf dat moment was het ‘vrouwen en kinderen eerst’. Uiteindelijk zijn we de terechte winnaar van deze mooie competitie en komt onze naam in een prachtig rijtje van winnaars te staan.”

Dennis Rhijnsburger, aanvoerder van Schipluiden was na afloop minder enthousiast. “Het is goed balen, zo’n wedstrijd. Wij waren op bepalende momenten niet fel genoeg en daar profiteerden zij van. Het probleem is misschien ook wel een beetje dat bij hen de competitie langer duurde en zij in de winning mood zijn, terwijl wij al enkele weken voetvolleyen op de training. In de tweede helft hebben we het nog aardig opgepakt, maar dat was niet goed genoeg. Gelukkig ben ik nog jong genoeg om het volgend jaar nog één keer te mogen proberen.”

Bron: Krant ‘Delft op Zondag’ – Editie: Week 22, Jaargang 22 |