Laakkwartier winnaar 31e DSW • RODI Media Delftse 16-23 competitie

Delft – Laakkwartier heeft dinsdagavond de editie van het seizoen 2016/2017 van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie op zijn naam geschreven. De ploeg van Jeffrey Frijters was in een zinderende finale na strafschoppen te sterk voor RKDEO.

De Hagenaars begonnen de wedstrijd op het veld van Wippolder sterk, maar nadat RKDEO-aanvaller Luuk Goedbloed na ruim een kwartier spelen de 1-0 binnenkopte uit een corner van Ryan Lugtigheid, lag het initiatief bij de Nootdorpers. Dit leidde tot diverse kansen, waarvan Ryan Lugtigheid er, na een knappe individuele actie in het strafschopgebied, vijf minuten voor rust één benutte. Een uitgelezen kans om het duel al voor rust te beslissen belandde nog geen minuut later vanaf de voet van Hayden Bergen op de paal.

Na rust beet Laakkwartier wat meer van zich af en zocht het daarbij wat meer de grenzen van het toelaatbare op. Dit offensief resulteerde in de verdiende aansluitingstreffer van Iliass Daoudi. Nog geen vijf minuten later had RKDEO-keeper Gino Epskamp geen passend antwoord op een vrije trap van Saïd Alparslan van een kleine twintig meter, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht geraakte.
Nog geen tien minuten later leken de Nootdorpers te capituleren, toen Iliass Daoudi, ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie, alleen op doelman Epskamp af kon gaan en bekwaam afrondde. Echter, de Nootdorpers rechtten hun rug en kwamen via Dion van Duijn, die na een vrije trap met het hoofd bediend werd door Luuk Goedbloed, knap langszij. Ruim vijf minuten voor tijd leken de roodbroeken de wedstrijd definitief te beslissen, toen dezelfde Goedbloed na een perfecte steekpass van de vertrekkende Ryan Lugtigheid, die volgend seizoen de eer van Rijnvogels verdedigt, doelman Ras Patel knap omspeelde en de bal in de touwen joeg.

Dit was echter niet genoeg, want in de slotminuut van de officiële speeltijd werd Laakkwartier-invaller Ab Amrakan in buitenspelpositie weggestuurd, waarna hij met een schitterende lob Gino Epskamp verschalkte. Het bleek het laatste wapenfeit in een wedstrijd die het predicaat finale dubbel en dwars verdiende. Beide clubs konden zich opmaken voor de strafschoppenserie, die tot de beslissing zou moeten leiden.
Uiteindelijk leek RKDEO deze te winnen, maar nadat Gino Epskamp de strafschop van Ab Amrakran stopte, ging de vlag van assistent-scheidsrechter Ruben de Groot omhoog, omdat de doelman de lijn verlaten zou hebben. Uiteindelijk bracht een misser van Jari Lansbergen namens RKDEO de beslissing en kon Laakkwartier een feestje vieren.

Coach Jeffrey Frijters was trots op zijn ploeg. “We begonnen de eerste helft goed, maar zij kwamen op voorsprong, die ze nog voor rust uitbouwden. In de rust heb ik gevraagd wat die jongens eigenlijk wilden en aangegeven dat ze er dan een schepje bovenop moesten doen. Dat hebben ze gedaan en het leidde tot vier goals in de tweede helft. Daarom denk ik dat we de verdiende winnaar zijn. Het is mooi dat we, nadat we gedurende het seizoen zijn ingestroomd, het toernooi winnen, maar de ontwikkeling van de spelers staat natuurlijk centraal.”

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail”]De commissie van de Delftse 16-23 jarigen competitie dankt gastheer sv Wippolder voor de uitstekende organisatie van deze finale.

Tekst: Alphons de Wit jr.
fotografie: Roel van Dorsten