Laakkwartier verdiende winnaar Delftse Beloftencompetitie

Pijnacker – De drieëndertigste editie van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Delftse Beloftencompetitie is dinsdagavond terecht ten prooi gevallen aan Laakkwartier. De Hagenaars waren in de finale sterker dan titelverdediger RKDEO (0-2). 

Hoewel het niveau in de eerste helft niet heel verheffend was, leverde hij toch enkele grote kansen op voor beide doelen. Zo moest RKDEO-doelman Gino Epskamp al binnen twee minuten handelend optreden, terwijl zijn collega Alessandro Veugelers een minuut later aan het werk werd gezet. Gedurende het eerste bedrijf volgden aan beide zijden enkele mogelijkheden, maar voor het echte vuurwerk moest tot de tweede helft worden gewacht. 

Daarin was het na een kleine tien minuten al raak: Luuk Goedbloed trapte na een fel duel na tegen Carston Martijn, die hierop antwoordde met een kopstoot. De vierde man zag in de overtreding van de Nootdorper een gele kaart, terwijl de kopstoot met een andere kleur kaart werd beloond.
Het publiek dat er even voor ging zitten, werd op de wenken beloond. Nog geen vijf minuten na de directe uitsluiting zette Ayman Achnak de Hagenaars met een bekeken afstandschot op voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw raak, toen Anouar Azarkan profiteerde van de ruimte die het pressende RKDEO achterin liet aan de Haagse voorwaartsen en de 0-2 eindstand op het bord zette. In de laatste ruim twintig minuten probeerde RKDEO nog om aan te dringen, maar tot al te grote mogelijkheden leidde dat niet.
Alessandro Veugeler, aanvoerder van Laakkwartier, was na afloop in zijn nopjes. “Wij hebben negentig minuten lang de controle gehad in de wedstrijd en zijn daarom de verdiende winnaar. Na de rode kaart was het vooral zaak om rustig te blijven en dat lukte. Dan weet je dat zij moeten en ruimte in hun rug laten. Wij hebben de snelheid van onze aanvallers goed weten te gebruiken om die ruimte te benutten. Het is een mooi einde van een hartstikke leuke competitie.” 

Ook trainer Ron Eckhardt was vanzelfsprekend blij met het resultaat. “Want op deze manier besluiten we het seizoen met een prijs. Dit elftal bestaat uit heel veel eerste elftalspelers, doordat er nogal wat A-junioren in het eerste lopen. Van tevoren hebben we aangegeven hier vol voor te gaan, want zoveel mogelijkheden om een prijs te pakken zijn er niet. In de competitie hebben we ons knap veilig weten te spelen, deze beker is een mooie bekroning voor een goed seizoen. Verder is dit een geweldig georganiseerde competitie. Hulde daarvoor.”
Aan de andere kant was RKDEO-trainer Richard de Koning realistisch. “Het zat er vandaag gewoon niet in. Op het middenveld, waar normaal onze kracht ligt, hadden we niet de rust. In de eerste helft kregen we ondanks ons slechte spel nog wel wat kansen, maar ik heb na afloop ook tegen die jongens gezegd dat als we nog een uur door zouden gaan, die bal er toch niet in zou vallen. Uiteindelijk hebben we gedurende dit seizoen stappen gemaakt en dat is waar het om draait in deze competitie.” 

Tekst: Alphons de Wit jr. • Fotografie: Roel van Dorsten