Laakkwartier finalist na zege op Oliveo

Den Haag – Na RKDEO, dat twee weken geleden Wippolder met 4-2 versloeg, is de tweede finalist bekend. Laakkwartier, dat in poule A zonder puntverlies is gebleven, versloeg op eigen veld na een enerverende halve finale Oliveo met 2-1.

De Haagse gastheren begonnen overtuigend tegen Oliveo. Vanaf de eerste minuut werden de bezoekers uit Pijnacker onder druk gezet. Dat resulteerde uiteindelijk in de 14e minuut in een 1-0 voorsprong, toen Rachid Achmak raak schoot. Hoewel Oliveo haar uiterste best deed om onder de druk van Laakkwartier uit te komen, lukte dat niet erg goed. De spitsen van Oliveo werden moeizaam bereikt, waardoor de Haagse doelman in de eerste helft voornamelijk in actie moest komen bij terugspeelballen. Hoewel Laakkwartier in de eerste helft duidelijk het betere spel toonde en ook nog enkele kansen en mogelijkheden had op een tweede doelpunt viel deze niet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanzienlijk. Oliveo toonde meer daadkracht. De Pijnackeren vingen nu de aanvallen van Laakkwartier beter op en counterde enkele keren vervaarlijk richting het Haagse doel. Gaandeweg de tweede helft golfde het spel heen en weer, waardoor het voor de toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel werd. In de 70e minuut leverde een van die gevaarlijke counters van Oliveo een doelpunt op. Joey Klijn caramboleerde een voorzet van rechts via de grond over de Haagse doelman heen. Ondanks een poging van één van de Laakkwartier-verdedigers om de bal voor de lijn weg te halen was hier geen doellijntechnlogie nodig. Scheidsrechter Peter van der Zwan wees op aangeven van zijn assistent Louis van der Weijde naar de middenstip (1-1).

Na deze treffer zag het er enige tijd uit dat Oliveo aan het langste eind zou trekken, want aanvallend waren zij nu duidelijk beter en gevaarlijker. Echter, vlak voor tijd, toen iedereen al rekening hield met het nemen van strafschoppen, viel toch de beslissing aan de andere kant. Met een werkelijk schitterend doelpunt schoot invaller Giovanni Linnenbank vanaf zo’n meter of 20 de bal diagonaal in de rechterkruising (2-1). Hoewel Oliveo nog even aandrong leverde dat geen doelpunten meer op en floot de uitstekende leidende scheidsrechter Peter van der Zwan, ditmaal geassisteerd door Ronald Flinterman en Louis van der Weijde, na zo’n 95 minuten voor het einde.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/home/delft12/domains/delftse16-23comp.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Tekst & fotografie: Roel van Dorsten