Laakkwartier en RKDEO eerste halve finalisten

Delft – Na speelronde 6 zijn de eerste halve finaliste bekend. Zowel Laakkwartier (in poule A) als RKDEO (in poule B) hebben zich daarvoor geplaatst. beide ploegen wonnen ook hun wedstrijd in speelronde 6 en zijn daardoor niet meer in te halen door de achtervolgers.

In poule A won Laakkwartier zoals gezegd ook haar zesde wedstrijd. In Pijnacker werd DSVP met 2-3 verslagen. De ontmoetingen tussen Vitesse Delft en Concordia én Wippolder en Den Hoorn eindigden beide in een gelijkspel. Bij Vitesse Delft-Concordia werd het 2-2, terwijl Wippolder en Den Hoorn niet tot scoren kwamen (0-0). Met het laatste resultaat schieten Wippolder en Den Hoorn niet heel veel op. Het gat met Laakkwartier werd niet alleen groter, ook in de onderlinge ‘strijd’ heeft Wippolder een kleine marge met een beter doelsaldo. 

In poule B won RKDEO dus, nu met 2-0 van SEP. Oliveo en LYRA deelden de punten middels een 3-3 gelijkspel en Wilhelmus nam de drie punten mee uit en tegen Schipluiden (1-2). De wedstrijd tussen Full Speed en VELO werd voortijdig afgebroken, na een rode kaart voor één van de VELO-spelers. Op het moment van staken was de stand 1-0 in het voordeel van Full Speed.
Zodra het bestuur van de Delftse 16-23 jarigen competitie een beslissing over deze wedstrijd heeft genomen laten wij dat weten…

Op 14, 15, 21 en 22 maart worden de laatste (reguliere) wedstrijden gespeeld. In poule A strijden Wippolder en Den Hoorn om het laatste ticket naar de halve finale. Wippolder gaat 14 maart op bezoek bij DSVP en Den Hoorn ontvangt op 15 maart Concordia. Verder wordt er op 14 maart nog de wedstrijden Vitesse Delft-Vredenburgh én DWO-Laakkwartier gespeeld.
In poule B hebben zowel LYRA, Oliveo, VELO als Wilhelmus nog een kans op de halve finale. Wilhelmus treft op 14 maart Oliveo, terwijl LYRA op dezelfde dag ook in actie komt tegen RKDEO. Full Speed-Schipluiden (op 21 maart) en SEP-VELO (op 22 maart) sluiten de wedstrijden uit speelronde 7.
Op dinsdag 28 maart is er dan nog de wedstrijd uit speelronde 1 tussen Oliveo en VELO, die beslissend kan zijn voor de laatste halve finaleplaats.