Finale RKDEO-Laakkwartier op dinsdag 4 juni

Delft – De finale van de DSW • RODI Media Delftse Beloftencompetitie tussen RKDEO en Laakkwartier wordt op dinsdag 4 juni a.s op het terrein van DSVP in Pijnacker gespeeld. Aanvang van de wedstrijd is 20:00 uur. Omdat RKDEO als winnaar in poule A is geëindigd worden zij als thuisspelende ploeg aangemerkt. De finale tussen RKDEO en Laakkwartier is een herhaling van de finale uit 2017, toen strafschoppen de beslissing moesten brengen na een uiterst attractieve wedstrijd (4-4). Uiteindelijk nam Laakkwartier toen die strafschoppen het beste. Voor RKDEO, winnaar in 2018, is het trouwens de derde finale in drie jaar tijd…
Het Bestuur van DSW • RODI Media Delftse Beloftencompetitie hecht er waarde aan om te vermelden dat het afsteken van vuurwerk of fakkels vóór of tijdens de finale ten strengste verboden is.

RKDEO en Laakkwartier speelden in 2017 een uiterst attractieve finale. (Foto: Roel van Dorsten ©2017)

In poule B staan nog 3 wedstrijden ‘open’ (Vitesse Delft-Te Werve, DVC-Te Werve en Den Hoorn-Te Werve), maar het Bestuur van DSW • RODI Media Delftse Beloftencompetitie heeft besloten dat deze wedstrijden niet meer gespeeld hoeven te worden, omdat dit meer van belang is voor de eindstand. In poule B is sv Den Hoorn de groepswinnaar geworden en zij promoveren naar poule A.

In poule C wordt op 14 mei a.s. het restant van de, op 30 oktober jl. gestaakte, wedstrijd tussen DWO en Verburch uitgespeeld. Het uitspelen van deze wedstrijd is van belang voor de eindstand in poule C, waar het gaat om promotie naar poule A. Er moeten nog 37 minuten officiële minuten worden gespeeld, waarbij Verburch een 2-3 voorsprong verdedigd. Bij een overwinning is Verburch de winnaar van Poule C. Bij verlies of een gelijkspel gaat de eindzege naar DHC…