SV DWO winnaar Delftse DSW/RODI Media 16-23 jarigen competitie

Delft – SV DWO heeft dinsdagavond de DSW/RODI Media 16-23 jarigen competitie op haar naam geschreven. De Zoetermeerders waren op het terrein van d.s.v. Full Speed met 3-2 te sterk voor VV Schipluiden.

vv Schipluiden begon de wedstrijd met een licht overwicht; toch was het DWO dat als eerste het net wist te vinden. Dylan Flohr anticipeerde goed op een inschattingsfout van Schipluiden-doelman Rick van der Voort en tikte ongehinderd de 1-0 binnen. Nog geen kwartier later stond het al 2-0, nadat Len Schuit, een volgende fout van de Schipluiden-keeper afstrafte.

In het vervolg van de eerste helft creëerde Schipluiden nog wel enige grote kansen, maar stond het vizier van de voorwaartsen niet op scherp. Ook na de thee waren de Midden-Delflanders de bovenliggende partij, zeker nadat Len Schuit van DWO binnen tien minuten twee gele kaarten verzamelde en mocht gaan douchen.

Schipluiden wist dit numerieke evenwicht lange tijd niet uit te buiten. Sterker nog: DWO kwam tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd op 3-0 door een vrije trap van Jeroen Verkaart. Na deze tegenslag rechtten de Midden Delflanders de rug enigszins en deed Rob Knijnenburg de hoop in de Schipluidense harten weer oplaaien. Het werd zelfs nog 3-2 door een eigen goal van DWO-aanvoerder Jordi Spruit, maar verder liet DWO het, ook in het kleine kwartier blessuretijd dat scheidsrechter Kees van Uffelen, die zijn laatste wedstrijd voor deze competitie floot, niet komen.

DWO werd hiermee de eerste Zoetermeerse winnaar van de DSW/RODI Media 16-23 jarigen competitie. Trainer Richard Urgert was na afloop zeer tevreden. “We hebben tijdens de finale dan niet het mooie voetbal kunnen spelen dat we tijdens de competitie wel hebben gedaan, maar we hebben er met zijn allen hard voor geknokt. Ik merkte aan mijn spelers dat zo’n finale verlammend werkt, maar ze hebben het, ook in ondertal, goed opgepikt. Het is, met het kampioenschap van het eerste en ook deze overwinning, een heel mooi seizoen voor ons. Ik ben trots op die jongens!”

Tekst: Alphons de Wit jr.

Fotografie: Roel van Dorsten