DWO onder 23 wint door wilskracht finale van Schipluiden

Het seizoen voor de zamiselectie van DWO kan niet meer stuk. Vorige week werd DWO 1 kampioen na een onderlinge strijd tegen SEV en Kagia. Afgelopen dinsdagavond 27 mei stond DWO onder 23 in de finale van de Delftse Competitie tegen aartsrivaal Schipluiden. Een goede ploeg die de afgelopen jaren slechts één keer gelijk had gespeeld (vorig seizoen) en slechts één keer had verloren(dit seizoen) van jawel, angstgegner DWO onder 23. We waren ongeslagen de poulefase doorgekomen en we hadden korte metten gemaakt met Wippolder in de halve finale. Zou DWO onder 23 zonder de geschorste Marko Grootveld dit klusje kunnen klaren? Op het knusse complex van dsv Full Speed met tribune viel de regen ongestoord naar beneden. De temperatuur was echter goed en het snelle kunstgrasveld lag er prima bij. Trainer Richard Urgert gaf de geconcentreerde spelers de laatste instructies. Helaas konden er maar elf spelen.

Dankzij onder andere Roel Sluismans konden we bij de opkomst van de spelers genieten van vuurwerk en blauwwitte rook. Thanks voor de support DWO’ers! Heerlijk om te zien dat er zoveel supporters de moeite hadden genomen om ons aan te moedigen. Scheidsrechter Kees van Uffelen met assistent scheidsrechters Aad Jansen en Ronald Flinterman floot 20.05 uur af voor de start van een zinderende finale. De tribune zat flink gevuld en ook de lange zijde stond goed vol met supporters. De spelwijze van Schipluiden was geen verrassing. Het middenveld overslaan en snel de lange pass geven op één van de snelle, behendige spitsen. Aansluitende middenvelders zouden de kaats kunnen afronden. Wij wilden opbouwen vanaf de keeper en dan met verzorgd voetbal onze kansjes wel pakken met twee supersnelle vleugelspelers Kevin Mbemba en Dylan Flohr. Spits Joey Toet zou diep moeten spelen om de voorzetten af te kunnen ronden.

Al in de 9e minuut maakte Kevin een knappe actie vanaf links die eindigde in een corner. De inzwaaiende corner kopte Dylan Flohr helaas

in de handen van de keeper. Vijf minuten later lobte Casper Schutte de bal over de keeper die te ver voor zijn goal stond. Dylan Flohr gaf het laatste tikje en de 1-0 was een feit. Schipluiden was in de 25e minuut gevaarlijk met een vlammend schot, maar Jelle v/d Burg kon de bal net over tikken. Het ging min of meer gelijk op in deze fase van de strijd. In de 30e minuut slingerde Stefan Baas de bal voor de voeten van Len Schuit of is het Smit die niet aarzelde: 2 – 0. Helaas viel Joey in de 38e minuut uit met een flinke bult op zijn enkel. Invaller Lars Schipper nam de 10-positie over van de sterke Jeroen Farber die doorschoof naarde spitspositie.

In de 50e minuut kreeg Schipluiden nog een goede kans uit een corner. Tijd voor rust en bezinning. Na het relaas van Richard stonden de puntjes weer op de bekende i.

We verwachtten na rust een agressief en fel Schipluiden. Dat bleek ook het geval te zijn. We moesten alle zeilen bijzetten om Schipluiden het scoren te beletten. Helaas kreeg Len in de 60e minuut een tweede gele kaart. Len kon vertrekken en we moesten een half uur met tien man aan de bak. Keeper Jelle werd al eerder vervangen door Milan Klein die gelijk liet zien waarom hij het volgend seizoen de nummer 1 van DWO is. Arian Mohammedin werd vervangen door Dylan Durban en de strijd brak los. Onder aanvoering van captain Jordi Spruit moesten de verdedigers Marlon Urgert, Casper Schutte en Stefan Baas tot het gaatje gaan. Schipluiden gooide alles hoog in de pot en daar zaten verschillende kansen bij. Rond de 80e minuut kregen we vanaf rechts een vrije trap. We tipten Casper Schutte om de bal op de goal te schieten. En jawel, de keeper zag te laat de indraaiende vrije trap in zijn rechterhoek verdwijnen: 3 -0. De vreugde brak los, want wat zou Schipluiden nog kunnen doen in 10/12 minuten? Onze scheids had daar echter andere gedachten over. Na een duidelijke overtreding op Milan in de 85e minuut scoorde Schipluiden de 3-1. De scheids wees direct naar de plaats van de overtreding. De goal werd tot onze opluchtig terecht afgekeurd. Milan werd verzorgd, maar tot onze verbazing wees de scheids opeens naar het midden. Toch een goal? Ja, dus!

Schipluiden rook bloed en wij konden alleen nog maar verdedigen. Jeroen Verkaart viel rond de 75e minuut nog in voor Marlon Urgert die geblesseerd het veld moest verlaten. Ongelukkig scoorde krachtpatser Jordi Spruit in de 94e minuut in eigen goal: 3-2. In de 87e minuut viel Kevin van Dorp in voor Kevin Mbemba. Helaas konden we Remy Foray en Lars Piersma niet meer inzetten. We begrijpen de teleurstelling, maar ook jullie hebben tijdens de vorige wedstrijden duidelijk een steen bijgedragen. De scheids vond het blijkbaar nodig om maar liefst 12 minuten door te spelen. Gelukkig hielden we stand en de buit was binnen. Voor het eerst wint een Zoetermeerse vereniging de Delftse Competitie onder 23. De kers op de taart.

Namens de spelers, trainers, begeleiding en het bestuur van DWO wil ik dsv Full Speed bedanken voor hun gastvrijheid. Verder wil ik de commissisie van de Delftse Competitie onder aanvoering van good old Guus Heemskerk bedanken voor de uitstekende organisatie van de competitie. Tot slot wil ik de sponsors DSW  en Rodi Media bedanken voor de instandhouding van de Delfste Competitie voor 16 tot 23-jarigen. Als winnaar van de DSW Rodi Media Delftse 16-23 jarigen competitie zal DWO inclusief begeleiding en spelers aanstaande zaterdag graag de schaal in ontvangst nemen tijdens het Hans Dorjee Gala.

Tekst: Adrie Urgert.