DWO onder 23 verslaat ook stadsgenoot FC Zoetermeer

Rust: 0-0, Eindstand: 3-2

Zoetermeer – Op woensdagavond 18 februari won DWO onder 23 met 2-1 van DSVP. Met 15 punten uit 5 wedstrijden stond DWO onder 23 op de eerste plaats in groep A. De nummer 2 Schipluiden kon ons met 15 punten uit zes wedstrijden dus niet meer passeren. Toch wilden wij onze laatste wedstrijd tegen FC Zoetermeer gewoon winnen met attractief voetbal. Dat was ook de boodschap: AANVALLEN!

De selectie bestond ook nu uit veel A1-spelers, een paar selectiespelers en zelfs enkele B1-spelers. Eén daarvan was Daniel Knijff, een eerstejaars B-speler, die gisteravond zijn debuut mocht maken bij DWO onder 23.

De doelstelling om jonge spelers klaar te stomen voor de seniorenselectie werpt door het spelen in deze Delftse Competitie ruimschoots zijn vruchten af.

Onze prima leidende scheidsrechter, de heer Flinterman, floot klokslag 20.00 uur af voor de laatste pot in de poulefase. Met interim-coach Bjorn Raven aan het roer startten we vol gas om FC Zoetermeer te overrompelen. Al in de 3e minuut had Joey de 1-0 op zijn pantoffel. Helaas stond de keeper op de juiste plek. Twee minuten later kreeg FC Zoetermeer een kansje door een vlammend schot. Onze keeper Jelle schrok hier niet van. De verdediging stond als een huis met Jordi, Casper, Marlon en Lars S. Het evenwichtige middenveld met Stefan, Lars P. en Jeroen zouden onze supergevaarlijke spitsen Joey, Remy en Kevin voor de keeper moeten zetten. Natuurlijk was het wel even zoeken met weer een nieuwe samenstelling. Geleidelijk ging dat steeds beter.

De gevaarlijke, indraaiende vrije trappen van Stefan werden helaas niet goed ingeschat door onze spitsen. Daar moeten we voor de halve finale extra op gaan trainen. Vervolgens kregen we steeds meer kansen. In de 18e minuut schoot Joey  na een voorzet van Stefan tegen de keeper. De aansluiting van achteruit zou beter kunnen in deze fase van de strijd. Ook Stefan verscheen in de 38e minuut vrij voor de keeper. Hij schrok er zelf van met als resultaat een schot recht op de keeper. Als hij iets langer door had gelopen, dan was het inschieten eenvoudiger geweest. Maar ja, hadden komt als hebben is geweest. Uiteindelijk schoof Casper in de 40e minuut wel door, maar zijn schot ging net over. Eén minuut later was Joey dicht bij de 1-0 na zijn schot tegen de kruising. Ook man of the match Jeroen Farber kopte in de 43e minuut na een voorzet van Remy net niet hard genoeg om te scoren.

Na rust met drie wissels zetten we direct druk op de verdediging van FC Zoetermeer. Een prachtige pass van Casper kwam op maat bij Jeroen die koelbloedig de verdiende 1-0 binnenschoot. Eén minuut later schoot Jeroen net over na een prima voorzet van Jerry: jawel het broertje van Remy. Pas in de 57e minuut kon FC Zoetermeer een prikje uitdelen met een mooi schot dat net voorlangs ging. Een snel genomen vrije trap van Marlon belandde via Jeroen bij Kevin in de 69e minuut waarna Kevin zijn klasse liet zien door na een prachtige actie de 2-0 snoeihard in de kruising te rammen. Het tempo werd opgevoerd en FC Zoetermeer had zijn handen vol aan onze spitsen. In de 77e minuut haalde Kevin opnieuw keihard uit. Onfortuinlijk schoot een verdediger de bal vervolgens in eigen goal: 3-0.

Was de wedstrijd gespeeld? Je zou denken van wel. Helaas dacht FC Zoetermeer daar anders over. In de 80e minuut maakten zij 3-1 na een fantastisch schot in de kruising. Onhoudbaar voor keeper Jelle v/d Burg. Eén minuut later werd het zelfs 3-2 na ietwat laconiek uitverdedigen.  Zou het FC Zoetermeer dan toch nog lukken om met een punt uit het Westerpark te vertrekken?  Gelukkig niet. De heer Flinterman floot af en de buit was binnen.

O ja, B-speler Daniel Knijff vond het wel leuk om te voetballen met de grote jongens!