DSVP en DHC spelen finale DSW • RODI Media 16-23 jarigen competitie

Delft – DSVP en DHC beslissen op 19 of 26 mei in een onderling duel welke club dit jaar de sterkste is in de DSW • RODI Media 16-23 jarigen competitie. DHC was in de halve finale met 4-1 te sterk voor Vitesse Delft, terwijl DSVP met Schipluiden afrekende (2-1).

De publieke belangstelling op het terrein van DHC, waar beide halve finales werden gespeeld, viel wat tegen. Dat weerhield DHC er echter niet van om al voor rust met Vitesse Delft af te rekenen. De ploegen leken misschien wel gelijk op te gaan, maar Vitesse Delft bereikte zelden de speelhelft van DHC. Al bij rust was de 4-1 eindstand bereikt. Casper Spaan tekende voor de eerste twee goals, waarvan de eerste uit een strafschop viel. Hierna bracht Kevin Soares met de 2-1 nog wat hoop in de Vitesse Delft-harten, maar die bleek al snel ijdel door twee goals van Moestava Frederik. In de tweede helft drong Vitesse Delft nog wel wat aan, maar bleek het onmachtig om DHC ook daadwerkelijk pijn te doen.

halvefinale15_9124In de andere finale ging de gedoodverfde favoriet onderuit. Schipluiden verloor van DSVP. Beide teams hielden elkaar aanvankelijk redelijk in evenwicht. Toch kwam DSVP vlak voor rust op voorsprong via een doelpunt van Chris van Egmond. Ook in de tweede helft werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten. DSVP creëerde enkele kleine kansjes en na ruim een uur spelen verdubbelde Ado Murselovic de voorsprong na geschutter in de Schipluidense defensie. Uiteindelijk kwam Schipluiden vlak voor tijd nog wel terug na een goal van Raymond Reissenweber, maar daar bleef het dan ook bij.

Dit resultaat betekent dat Schipluiden voor het eerst na drie seizoenen niet in de finale van het toernooi om de DSW • RODI Media 16-23 jarigen competitie staat. De eindstrijd zal op dinsdag 19 of 26 mei gespeeld worden. De definitieve datum wordt beslist na de kwartfinale Vitesse Delft – DHC in het Haaglanden Voetbal Toernooi op dinsdag 5 mei. Als DHC deze wedstrijd wint, wordt op 26 mei gespeeld; trekt Vitesse Delft aan het langste eind, dan vindt de finale op 19 mei plaats. Houd deze site in de gaten voor nadere informatie.

Tekst: Alphons de Wit jr.
Foto’s: Roel van Dorsten