DHC is de verdiende winnaar van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar 16-23 competitie

Delft – DHC is de verdiende winnaar van de Delftse 16-23 competitie. De ploeg van Barry de Poorter en Rob de Lange was in de finale, die maar een halfuur lang echt een wedstrijd was, veel te sterk voor runner-up DSVP (5-0).

De titel voor de groenzwarten is duidelijk een gevolg van nieuw beleid: waar in de vorige edities van het toernooi vooral A- en B-junioren de eer van DHC mochten verdedigen, bestond het gros van de selectie nu uit spelers van het tweede elftal, dat onlangs kampioen werd, en werden zelfs eerste elftalspelers opgesteld. Centraal achterin was een rol weggelegd voor Robin Zwartjens, die komend seizoen naar Feyenoord vertrekt.

In de wetenschap dat DHC in de poulefase al eens met 6-0 te sterk was voor de Pijnackernaren, werd een bliksemstart verwacht. Die bleef echter uit. Toegegeven, DHC had voetballend gezien de overhand op het moeilijk te bespelen veld van d.v.v. Delft, maar het DSVP van Dick van der Kooij wist met een gezonde dosis passie en strijd te voorkomen dat dit tot echt grote kansen leidde. De Pijnackernaren deden het maximale, maar konden de storm van DHC uiteindelijk niet doorstaan.

Het eerste teken kwam na een halfuur, toen Moestava Frederik door Dominique Ahanhanzo vrij voor doelman Tom Bénard werd gezet en de ban brak. Een minuut later zorgde Ado Murselovic voor gevaar voor het andere doel, maar zijn kopbal kon doelman Rene Schreuder niet in de problemen brengen. Twee minuten later verdubbelde Moestava Frederik na een goede individuele actie de marge en zette hij de ruststand op het bord.

Tijdens de rust werden de prijzen van het Hans Dorjee-voetbalklassement uitgereikt aan Marvin van der Krogt (DHL, beste speler), Jack Bommelé (Wippolder, beste keeper) en Driss Bibouh (DHL, topscorer met zevenentwintig goals).

Ook na de pauze kon DSVP niet veel meer dan trachten het spel van DHC te ontregelen. Door twee goals van Dominique Ahanhanzo en de derde van Moestava Frederik werd de eindstand uiteindelijk op 5-0 bepaald, waardoor Leo Rontberg namens RODI Media niet zonder enige trots de bijbehorende prijzen aan DHC-aanvoerder Levi Schipper mocht overhandigen.

“Die winst is het gevolg van een goede pot voetbal”, stelt trainer Barry de Poorter achteraf tevreden vast. “Ik durf zelfs te stellen dat we op een beter veld nog verder waren weggelopen. Die jongens hebben het vandaag gewoon hartstikke goed gedaan en we zijn de verdiende winnaar.”

DSVP-trainer Dick van der Kooij had er vlak na de wedstrijd nog wel even de pé in. “Deze nederlaag moet ik wel even verwerken, maar ik ben vooral heel erg trots op deze groep. Vorig jaar eindigden we als laatsten in de poule, nu spelen we de finale. Het is ook helemaal geen schande om van deze ploeg te verliezen. Zij spelen een paar stapjes hoger. Uiteindelijk denk ik dat we, ondanks de nederlaag in de finale, terug kunnen kijken op een geslaagd seizoen. Dat biedt alleen maar weer meer perspectief voor de toekomst van heel DSVP.”

Tekst: Alphons de Wit jr.
Fotografie: Roel van Dorsten

[nggallery id=8]