Delftse Selectie houdt bijna een uur stand tegen ADO Den Haag

Den Haag – De Delftse Selectie, dat samengesteld is uit spelers die in het afgelopen seizoen in de reguliere Delftse Beloftencompetitie door hun spel opvielen, heeft op het terrein van HVV Laakkwartier een aantrekkelijke wedstrijd gespeeld tegen ADO Den Haag JO 19-1.

De Delftse Selectie bestond uit Robin Koene, Rick van der Mast, Luuk van der Boon, Mo Ouirakki, Tom Roessen, Damian Meere, Rowdi Nobbe, Joey Donkers, Sander Kuipers, Noah Keus, Kevin Voogt, Glenn Vanhove, Hamza el Kaddouri, Bas van Schendel en Mart Dubbeld. De Delftse Selectie stond onder leiding van de coaches Martin Stoelinga en Dick van der Kooy, terwijl Guus Jense als verzorger optrad. Het arbitrale trio bestond uit Peter van der Zwan (scheidsrechter), Stef van Soest en Ed Post. Vierde man was Louis van der Weijde.

Ruim een uur lang konden de spelers van de Delftse selectie op het terrein van Laakkwartier de Haagse talenten partij geven. Sterker nog, onder aanvoering van de uitstekend spelende keeper Robin Koene (Full Speed) en de verdedigers Sander Kuipers (RKDEO) en Hamza el Kaddouri (Vitesse Delft) verschenen de ‘Delftenaren’ regelmatig voor de Haagse doelman. Dat leverde in de 36ste minuut een fraai doelpunt op; na een razendsnel uitgevoerde counter over de rechterflank kon Noah Keus (Concordia) op aangeven van Kevin Voogt (Wippolder) geheel vrijstaand inkoppen (1-0). De vreugde over de voorsprong was echter van korte duur. Kort voor rust kwam ADO Den Haag met een afstandsschot langszij (1-1). Dat werd ook de  ruststand, waar iedereen op en rond het veld mee kon leven.

In de tweede helft bleek al gauw dat het hoge tempo van ADO Den Haag teveel van het goede was voor de Delftse Beloften. Met twee doelpunten binnen  de 52e minuut was het verzet gebroken. Hoewel de Delftse Beloften regelmatig ter aanval trokken, konden zij pas bij een 1-5 achterstand nog iets terug doen. Mo Ouirakki (Laakkwartier) maakte in 85e minuut met een bekeken schuiver 2-5. Het slotakkoord was echter voor de Haagse talenten, zodat de wedstrijd een 2-6 eindstand kende. Toch kijkt de voorzitter van de Delftse Beloftencommissie, Guus Heemskerk, tevreden terug: “Deze wedstrijd is vooral een beloning voor het goede spel dat deze spelers in het afgelopen seizoen hebben getoond.” Het was voorlopig de laatste keer dat de Delftse selectie in actie kwam. Heemskerk: “Ons streven was altijd om per deelnemend team minimaal een speler voor de Delftse selectie te selecteren. Maar door de uitbreiding van de competitie naar 22 ploegen wordt een selectie met 22 spelers te veel. We denken na over een andere invulling.”

De commissie van de DSW • RODI Media ZH Delftse Beloftencompetitie dankt HVV Laakkwartier voor de goede organisatie bij deze wedstrijd!

Tekst en foto’s: Roel van Dorsten