Delftse selectie 16-23 houdt lang stand tegen Sparta onder-19

Schipluiden – Het DSW • RODI Media -Delftse selectie 16-23 maakte afgelopen dinsdag indruk in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam onder-19. De wedstrijd, die onder grote publieke belangstelling gespeelde werd op het terrein van VV Schipluiden duurde voor de Delftse talenten echter twintig minuten te lang.

Gelegenheidstrainer Dick van der Kooij slaagde erin om in korte tijd van zestien individuen een elftal te smeden. “Dat is natuurlijk lastig, want veel van die gasten kenden elkaar voor vanavond niet eens. Het was in het begin even wennen, maar het stond al redelijk snel. Uiteindelijk merk je dat deze selectie toch nog wat krapjes is en geef je het ver in de tweede helft uit handen. Dat neemt niet weg dat die gasten gewoon een goede prestatie hebben geleverd.”

In het begin liep de samenwerking tussen de het gelegenheidselftal inderdaad wat onwennig. Sparta Rotterdam was duidelijk de bovenliggende partij, maar vooral het centrum met Jerome Aldering en Bowey Bos was sterk. Na twintig minuten kregen de Delftse talenten een vrije trap, die van zo’n vijfentwintig meter prachtig de kruising in werd gekruld door de uitblinkende Daley Uythof. “Soms heb je weleens dat je, op het moment dat je de bal raakt, denkt dat ie er best eens in kan vliegen. Dat was nu ook zo. De keeper zat er nog wel aan, maar hij was niet meer te houden”, vertelt de middenvelder die halverwege de tweede helft met ‘pijntjes’ uitviel.

In het vervolg van de tweede helft wist de ploeg van Van der Kooij goed stand te houden. In het tweede bedrijf kregen ze wat meer moeite met de Rotterdamse aanvalsdrang en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Die viel ten slotte in de 68e minuut, toen Denzel Dumfries de bal na een corner bij de tweede paal voor het intikken had. Zes minuten later verdubbelde Akram Salhi de Rotterdamse productie via een krijttrap na een overtreding van Bowey Bos. Het slotakkoord was opnieuw voor Denzel Dumfries, die vanaf net buiten het strafschopgebied met een droge schuiver de 1-3 aantekende.

Pieter Schrassers Bert, trainer van Sparta was na afloop tevreden. “Ik heb een leuke wedstrijd gezien. Bij een gelegenheidselftal is het altijd de vraag wat je tegenover je krijgt, maar dit was echt een goed georganiseerde ploeg. We hadden het moeilijk en wisten pas in het laatste kwart van de wedstrijd de winst naar ons toe te trekken.”
Uiteindelijk ging iedereen na een leuke pot voetbal met een goed gevoel weer richting huis.

Het Bestuur van de DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie is de voetbalvereniging vv Schipluiden bijzonder erkentelijk voor de gastvrije ontvangst op haar terrein. Mede door de inbreng van vele vrijwilligers van vv Schipluiden is het een bijzondere genoeglijke avond geworden.

Tekst: Alphons de Wit jr.
Fotografie: Roel van Dorsten