Delftse 16-23 selectie wint in aantrekkelijk duel van ADO Den Haag (4-0)

Nootdorp – De Delftse 16-23 selectie heeft dinsdagavond op het terrein van RKDEO in Nootdorp in een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd de A1-junioren van ADO Den Haag met 4-0 verslagen.

De wedstrijd werd in een hoog tempo afgewerkt. Beide ploegen speelde vol op de aanval, al was met name ADO Den Haag in het eerste deel van de eerste helft de betere ploeg. Vlot werd er vanuit de defensie de aanval gezocht. Dat leverde een paar kansen op, maar met name doelman Bryan Dobbe (sv Nootdorp) pareerde tweemaal knap op de ingeschoten ballen. De Delftse 16-23 selectie kon af en toe via Marko Grootveld (sv DWO) en Mostava Frederik (DHC) op de counter spelen. Gaandeweg de eerste helft kon de ploeg van gelegenheidscoach Erwin Stoelinga (hij verving zijn net aan een knie geopereerde vader Martin) meer een vuist maken. In de 40e minuut belandde een verre pass van Remco van Dorp (FC Zoetermeer) bij Mostava Frederik, die er op de linkerflank razendsnel vandoor ging. Zijn afgemeten voorzet kwam precies op het hoofd van de vrijstaande Marko Grootveld, die beheerst raak kopte (1-0).

In de tweede helft een ongewijzigde spelbeeld. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. Na zo’n 10 minuten kwam Marko Grootveld in kansrijke positie links van het doel. Ondanks het hevige verzet van de ADO Den Haag-verdediging kon Marco de bal bij Mike Mesker (dvv Delft) krijgen, die vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst uithaalde. Met een droge knal belandde de bal in de rechterkruising (2-0).

Met deze stand was de tegenstand van ADO Den Haag gebroken. Met 2 doelpunten van Rick de Vroom (kopbal uit een vrije trap, (3-0) en een verwoestend schot na een corner, (4-0)) werd de score verder opgevoerd.
Na precies 90 minuten hield de uitstekend leidende scheidsrechter Robert Boosten, ditmaal geassisteerd door Ansfried de Graaf en Ed Post, het voor gezien.

Het Bestuur van de DSW • RODI Media Delftse 16-23 jarigen competitie is de voetbalvereniging RKDEO bijzonder erkentelijk voor de gastvrije ontvangst op haar terrein. Mede door de inbreng van vele vrijwilligers van RKDEO is het een bijzondere genoeglijke avond geworden.(RvD)