DWO ziet lichtpuntjes in eerste wedstrijd tegen DSVP

Zoetermeer – Na een succesvol jaar inclusief het kampioenschap van de Delftse Competitie onder 23 staat DWO onder 23 na de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen weer met beide benen op de grond.

We vertrokken met een mooie mix van B-spelers (3), A-spelers (8) en senioren (5). De 16-jarige Daan van Munnen maakte zijn debuut als keeper en dat deed hij uitstekend. We begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan een overleden trainer van DSVP. Daarna begonnen we slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. We waren gewoon niet scherp. Binnen drie minuten werd onze paal al geraakt. In de 7e minuut kon Daan nog een vlammend schot overtikken, maar één minuut later leidde slecht uitverdedigen na een corner tot de 1-0. In de 20e minuut lobde Jeroen de bal net tegen de keeper.

DSVP speelde fel en hard, soms net over het randje. De scheidsrechter leek al snel de grip op de wedstrijd te verliezen en daar werden wij de dupe van. Hij liet gewoon te veel grof spel toe. Het eerste slachtoffer was Stefan Baas die vol op de enkel geraakt werd. De scheids stond erbij en keek ernaar. Even terzijde: Stefan heeft zaterdag niet kunnen spelen! In de 38e minuut werd Dylan Flohr grof neergehaald binnen het strafschopgebied: een 100% strafschop. Onze scheids keek de andere kant op en gaf een corner. Wat een aanfluiting! Ook een overduidelijke handsbal binnen de 16 zag de man over het hoofd. In de 45e minuut behoedde weer Daan ons voor de 2-0. Even later was hij kansloos: 2-0 vlak voor rust.

Na rust moest Stefan door zijn blessure afhaken. Dylan Durban en Mitchell van der Kreeft zouden invallen voor Lars Piersma en Stefan Baas. Helaas gaf Mitchell aan dat hij toch nog last had van een blessure: LEERMOMENT. Als je geselecteerd wordt en je bent geblesseerd, meldt het dan gewoon. Ook Dylan gaf aan dat hij niet helemaal fit was. We hadden 16 man bij ons, waarvan er dus twee eigenlijk niet konden spelen.

In de 60e minuut maakten Robert(15) keeper B1 en Nathan(15) B1 hun verdienstelijke debuut. Na een actie van Len waarbij hij eigenlijk had moeten scoren stond daar plotseling de kleinste man van het veld Nathan. Helaas kopte hij de rebound van Len net tegen de lat. Een afstandsschot van DSVP betekende de 3-0. Het spel en de inzet van DWO was de tweede helft zeker beter. We verloren de moed niet en Dylan Flohr tekende na een mooie rush de 3-1 aan in de 71e minuut.

Vlak daarna werd Dylan genadeloos vol op zijn scheen geschopt , nadat hij zijn tegenstander gepasseerd had. Geel misschien wel rood was op zijn plaats geweest. De scheids gaf slechts een vrije trap. Als hij eerder daadkrachtig had opgetreden, was dit waarschijnlijk niet gebeurd. De kous van Dylan was volledig gescheurd en zijn scheenbeen zag er angstvallig slecht uit. De behulpzame fysiotherapeut van DSVP vermoedde een beenbreuk. De ambulance werd gebeld, maar zij dachten er anders over. Dylan werd voorzichtig in de auto van Len & Stefan gelegd waarna de rit naar het Lange Land Ziekenhuis werd gemaakt. Rond half één bleek dat Dylans’ been gelukkig niet gebroken. Len & Stefan bedankt voor het feit dat jullie erbij bleven in het ziekenhuis! Een kwestie van kameraadschap! Helaas is Dylan voorlopig uitgeschakeld. Vlak voor tijd scoorde B1-speler Marvin van Berkel de 3-2. Ondanks de nederlaag heeft de technische staf genoeg lichtpuntjes gezien in deze jonge selectie. Fouten maken mag, als je er maar van leert!